Αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο του Παλαιού Φαλήρου ο Κώστας Μερκουράκης

merkourakis

Ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαιό Φάληρο, Κώστας Μερκουράκης, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα κοινά του παραλιακού δήμου. Με ανακοίνωση του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μερκουράκη:
«Όπως ίσως γνωρίζετε η θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος ολοκληρώθηκε. Προφανώς μέσα σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση που περνάμε σαν κοινωνία, ο χώρος και η διάθεση για πολιτικολογία είναι περιορισμένος, ωστόσο, οφείλω έναν δημόσιο απολογισμό.

Είναι δύσκολο να αποχωριστείς μια συλλογική προσπάθεια. Κυρίως γιατί είναι πολλά περισσότερα από θέσεις, εκλογικές μάχες και συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων. Είναι πάνω από όλα η απόπειρα να μετατραπεί η πορεία του δήμου σε κοινή υπόθεση, ανοιχτή σε κάθε δημότη. Να αποκτήσει περιεχόμενο η λέξη αυτοδιοίκηση. Αυτό που κάνει όμως τον αποχωρισμό δύσκολο, μου δίνει ταυτόχρονα και αισιοδοξία. Όσο υπάρχουν ζωντανές και ενεργές συλλογικότητες ο δρόμος θα είναι πάντα ανοιχτός και η προοπτική ζωντανή.

Έτσι λοιπόν μετά από σχεδόν 6 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχοντας θητεύσει στην θέση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσω την πόλη και την παράταξη που αγαπώ πολύ. Η επιλογή μου να ακολουθήσω ένα διαφορετικό πλάνο ζωής, μακριά από το Παλαιό Φάληρο, δεν συμβιβάζεται με τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η θέση του δημοτικού συμβούλου.

Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους από το 2014 έως και σήμερα, τους φίλους, τους συνεργάτες, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής μας κίνησης.

Αισθάνομαι ότι οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη, τα στελέχη και τους Δημοτικούς Συμβούλους που πίστεψαν στην Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Π. Φαλήρου, για τη συνεργασία μας. Εύχομαι σε όλους σας, αλλά και στον/ην αντικαταστάτη μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας, στο οποίο θα είμαι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τέως, αλλά και το νυν Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά τις διαφωνίες μας και ανεξάρτητα από την ένταση αυτών, πετύχαμε να διατηρήσουμε την αντιπαράθεση σε αμιγώς πολιτικά πλαίσια, δείχνοντας πάντα αμοιβαίο σεβασμό.

Αυτό το κείμενο δεν αποτελεί ένα αντίο από υποχρέωση σε όσους γνώρισα και ήρθαμε κοντά τα προηγούμενα χρόνια. Οι συντροφικές σχέσεις είναι πολύτιμες ακριβώς γιατί με το πέρασμα του χρόνου δοκιμάζονται και δυναμώνουν. Γι’ αυτό και το αντίο δεν θα είναι ποτέ οριστικό. Αντίο σημαίνει εις το επανιδείν. Εις το επανιδείν λοιπόν…

Κώστας Μερκουράκης
Τέως Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου»

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s