Καταγγέλλει τον Γ. Κουτελάκη για ψευδείς & παραπλανητικές δημοσιεύσεις ο Πολιτιστικός Οργανισμός

pol_kout

Σε νέες καταγγελίες για ψευδείς – παραπλανητικές αναρτήσεις του τέως Δημάρχου Γ. Κουτελάκη, προβαίνει με ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτελάκης, μέσω της ιστοσελίδας του Nea Smyrni News, την Τετάρτη 27 Μαΐου, δημοσίευσε κείμενο σύμφωνα με τίτλο «24.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ Ο Β.ΧΑΤΖΑΤΟΥΡΙΑΝ ΤΙΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την ανάρτηση ακολούθησαν πολλά σχόλια και κοινοποιήσεις από στελέχη της παράταξης του κ. Κουτελάκη.

Στην ανάρτηση αυτή απάντησε σήμερα, 28 Μαΐου, με ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός. Στην απάντηση του ο Οργανισμός αναφέρει λεπτομερώς τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ καταγγέλλει ευθέως τον κ. Κουτελάκη για συνεχείς ψευδείς και παραπλανητικές δημοσιεύσεις.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού συνοδεύεται από δεκάδες φωτογραφίες του σπάνιου υλικού του Θεάτρου Σκιών «Μάνθος Αθηναίος» το οποίο έχει διασωθεί και συντηρηθεί, προοριζόμενο για το Μουσείο Θεάτρου Σκιών, που έχει εξαγγελθεί ότι θα δημιουργηθεί από το Δήμο Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΟΥΤΕΛΑΚΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΙΓΟΥΡΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Ο θησαυρός της πολιτιστικής και λαογραφικής μας παράδοσης που διέσωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης και διαφύλαξε με ευλάβεια, προσοχή και φροντίδα περιλαμβάνει εκατοντάδες φιγούρες θεάτρου σκιών, εκατοντάδες ρεκλάμες, σκηνικά, set φωτισμού, ηχητικά ντοκουμέντα, σκηνικά βοηθήματα, μπερντέδες κ.α., τα οποία ο ίδιος ο Μάνθος Αθηναίος μας εμπιστεύτηκε το 2007 λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Το πρωτότυπο αυτό υλικό αποθηκεύτηκε και φυλάχτηκε μέχρι τη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Μάνθος Αθηναίος».

Η παραπλανητική τακτική του Γ. ΚΟΥΤΕΛΑΚΗ και η συνεχής προσπάθεια για δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων είναι πλέον γνωστή σε όλους.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΤΙ :

1) Η συντήρηση έργων τέχνης και ιστορικών κειμηλίων ή άλλων αντικειμένων είναι μια πολύ δύσκολη, λεπτομερειακή, κοπιώδης και ιδιαίτερα χρονοβόρα εργασία, πόσο μάλλον όταν αφορά πολλές εκατοντάδες τεκμήρια, τα οποία μας παραδόθηκαν το 2007.
Το πολύτιμο αυτό αρχείο, όταν το παραλάβαμε, βρισκόταν διάσπαρτο σε πολλά διαφορετικά σημεία, όπως σε μπαούλα, σε χάρτινες κούτες στην αυλή του θεάτρου του, σε ντουλάπες και άλλους χώρους, σε κακή κατάσταση. Πρόκειται για αρχειακό πρωτότυπο υλικό, ανεκτίμητης αξίας, που χρονολογείται από το 1910.

2) Το δύσκολο αυτό εγχείρημα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται – εξ ου και ενισχύσαμε στην αναμόρφωση του αρχικού προϋπολογισμού το ποσό, αφού τόσο οι τεχνικές εργασίες, όσο και η ιστορική-θεματική τεκμηρίωση του υλικού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και δεν γνωρίζουμε ακριβώς το οριστικό τελικό ποσό.

3) Θυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι η εγγραφή ενός ποσού στον αρχικό προϋπολογισμό, αλλά και στην αναμόρφωσή του δεν σημαίνει απαραιτήτως και δαπάνη του συγκεκριμένου ποσού ή του συγκεκριμένου ύψους ποσού, όπως ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ, ΣΥΝΕΧΩΣ αναφέρει (Αγώνας Night Run, Αγώνας Historic Run κλπ).

4) Επειδή αναφέρει ΨΕΥΔΩΣ ότι, σύσσωμη η αντιπολίτευση, καταψήφισε την αναμόρφωση προϋπολογισμού, διευκρινίζουμε ότι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, Μαρία Αγγελίδου, ενώ ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ και η εκπρόσωπος της «Στροφής» ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s