ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ: Δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη τα δημοτικά συμβούλια

10271576_588949594546614_4086538823681322920_n

Με Δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Νέας Σμύρνης «Μια Πόλη Ανάποδα», γνωστοποιεί το αίτημα που έκανε προς τη δημοτική αρχή να επανέλθουν τα δημοτικά συμβούλια στον τρόπο διεξαγωγής που είχαν προ της πανδημίας. Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου το απόγευμα, θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της παράταξης αναφέρει:

«Η ζωή μας στην εποχή του κορωνοϊού βρίσκει τον βηματισμό της και επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει και ανοίγει αεροδρόμια και ταξιδιωτικά καταλύματα. Όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά. Όι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις εργασίες τους και προσπαθούν να καταλάβουν τι μισθό θα έχουν και αν θα τον έχουν. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνοιξαν, η πλατείες και τα πεζοδρόμια γέμισαν τραπεζοκαθίσματα. Τα σχολεία άνοιξαν και η πλειοψηφία των δήμων έχει ξεκινήσει να συνεδριάζει με τους δημοτικούς συμβούλους παρόντες και παρούσες.

Η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» ζήτησε τη διεξαγωγή του 5ου δημοτικού συμβουλίου της Νέας Σμύρνης στις 28/05/2020 στην αίθουσα του δήμου ή σε όποια άλλη αίθουσα ήταν δυνατό αυτό να συμβεί και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η συζήτηση για πολύ σοβαρά θέματα είναι ουσιαστικότερη όταν γίνεται ιδίας ζώσης. Πολύ δε περισσότερο αν στα θέματα που συζητιούνται πρέπει να έχουν λόγο και να παρεμβαίνουν κάτοικοι, σωματεία, σύλλογοι και συλλογικότητες.Πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές, οι αγωνίες και οι προβληματισμοί στο δημοτικό συμβούλιο των ανθρώπων που απαρτίζουν τη ζωή της πόλης μας.

Ζητήσαμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς πολιτικής συζήτησης και διαλόγου με τη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου σε αίθουσα και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και η δημοτική αρχή το αρνήθηκαν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» δε θα συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που θα γίνει εν κρυπτώ από τους κατοίκους της πόλης τη στιγμή που σε πολλούς άλλους δήμους τα ΔΣ διεξάγονται κανονικά.

ΖΕΡΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s