Στην αντεπίθεση ο Δήμος Ν. Σμύρνης για τα δημοτικά συμβούλια

100958699_676565266514348_275272842071769088_n

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης με ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαϊου, περνά στην αντεπίθεση και απαντά στις ανακοινώσεις παρατάξεων της Αντιπολίτευσης οι οποίες ζητούσαν να γίνονται τα δημοτικά συμβούλια δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ανακοίνωση του Δήμου καταλήγει με μία δήλωση του του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Τσιάπη, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την οργάνωση των συμβουλίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης:

Αποχή για το θεαθήναι!

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, που θα γινόταν με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19, με μια συντονισμένη κίνηση όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν, με συνέπεια να αναβληθεί η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας.

Kύριοι της αντιπολίτευσης, μας κατηγορήσατε και μας λοιδορήσατε στην αρχή της πανδημίας ότι δεν χρησιμοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία. Αφού τη χρησιμοποιήσαμε επιτυχώς, τώρα ζητάτε δια ζώσης συνεδριάσεις και με τις πόρτες ανοιχτές για όλο τον κόσμο, αγνοώντας τις βασικές αρχές και τα μέτρα προστασίας διάδοσης του covid 19. Μέχρι και σε χειμερινό κινηματογράφο μας ζητήσατε να γίνονται συνεδριάσεις, ενώ γνωρίζετε ότι παραμένουν κλειστοί.

Το κυριότερο: δεν συζητήθηκαν και δεν ψηφίστηκαν θέματα όπως:
• Μέτρα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πόλης μας.
• Επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, Ιερών Ναών και του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως. (Αλήθεια ο κ. Κουτελάκης δεν κόπτονταν για τις επιχορηγήσεις του Μίλωνα και του Πανιωνίου);
• Αντιμετώπιση του θέματος της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα και χωρίς παλαιοκομματικά πολιτικά παιχνίδια να υπηρετούμε την πόλη και το συμφέρον των πολιτών της Νέας Σμύρνης.
Οι πολίτες της πόλης μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτης Τσιάπης δήλωσε μετά την αναβολή της συνεδρίασης «δεν προτίθεμαι να θέσω σε κίνδυνο την υγεία δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων, παραβιάζοντας την ΠΝΠ, η οποία ορίζει σαφώς τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου μέσα στην πανδημία, αλλά και την κοινή λογική για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής όλων μας».

 

  • Να σημειώσουμε ότι το επόμενο, εξ αναβολής δημοτικό συμβούλιο, έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 3 Ιουνίου και θα είναι με τηλεδιάσκεψη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s