Ανακοίνωση του Δήμου Ν. Σμύρνης για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

sinopise

Ο Δήμος νέας Σμύρνης εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο τύπου, σχετικά με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, αλλά και για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς.

Αναλυτικά:

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης μαζί με άλλους 24 αστικούς Δήμους της χώρας μας, καλούνται από την Πολιτεία να μην εγγράψουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2016 στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Απόφαση του ΥΠΑΙΘ είναι να εφαρμόσει την Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση σε πρόχειρες σχολικές δομές μέχρι να βρει λύση με μόνιμες και σταθερές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει προτείνει εγγράφως στην Πολιτεία λύσεις, για μίσθωση, κατασκευή και αγορά χώρων που θα μπορούσαν να στεγάσουν την Προσχολική Εκπαίδευση πάντα σε μόνιμες και σταθερές σχολικές δομές.
Ταυτόχρονα η ΔΕΠ με ομόφωνη απόφασή της δέχτηκε την εγκατάσταση πρόχειρων σχολικών δομών μέχρι να βρεθεί η αναμενόμενη μόνιμη λύση.
Θεωρούμε δεδομένο, παρά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, ότι η εξυπηρέτηση των παιδιών της προσχολικής εκπαίδευσης δεν θα είναι δυνατή το 2020-21 αφού πέραν των υπολοίπων θεμάτων δεν υπάρχει από τα αρμόδια υπουργεία σαφής εικόνα για τον αριθμό παιδιών που πρόκειται να εγγραφούν σε κάθε Δήμο. Οι Δήμοι έχουν εικόνα μόνο για τα προνήπια που εξυπηρετούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αφού τα στοιχεία για δημότες και κατοίκους στην Απογραφή του 2011 δεν δίνουν την πραγματική εικόνα.
Είναι αδιανόητο την νομοθετική προχειρότητα στην εφαρμογή του νέου αυτού προγράμματος να καλούνται να υποστηρίξουν οι ΟΤΑ της χώρας. Ήδη η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΑ έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες επισημάνσεις προς την Πολιτεία.

Εμείς ως Δήμος Ν. Σμύρνης επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας:
-Ναι στη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση αλλά σε μόνιμες και σταθερές σχολικές δομές.
-Όχι στην προχειρότητα των σχολικών αιθουσών που υποβαθμίζουν την Δημόσια Εκπαίδευση.

Μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις θα στηρίζουμε τις οικογένειες φιλοξενώντας τα παιδιά της πόλης μας, σε σύγχρονες και κατάλληλες δομές, όπως αυτές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μας.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ – ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις για εγγραφές βρεφών-νηπίων στους σταθμούς της Νέας Σμύρνης θα κατατίθενται στην αίθουσα του Πολυχώρου Γαλαξία στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης, καθημερινά από τις 10 Ιουνίου έως και τις 26 Ιουνίου 9:00π.μ -2:00μμ.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτές. Οι αιτούντες θα πρέπει να προσέλθουν σεβόμενοι το υγειονομικό πρωτόκολλο (μάσκες – αποστάσεις).
Υπενθυμίζουμε ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα εγγραφής μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (συμπλήρωση αίτησης και κατάθεση δικαιολογητικών) με σύνδεση (Link) polneasmyrni.intellisoft.gr η οποία θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου κατά τις ημέρες των εγγραφών. Το πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης το αναζητάμε μέσα από την ιστοσελίδα : www.ermis.gov.gr. Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.neasmyrni.gr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s