Δράσεις στο Παλαιό Φάληρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

FVTO 1

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σχεδιάσθηκαν και υλοποιήθηκαν  σημαντικές δράσεις και παρεμβάσεις από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

  • Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων σκαφών καθώς και λοιπών απορριμμάτων που επί χρόνια βρίσκονταν στον παράκτιο χώρο έναντι της εισόδου του Κλειστού Γυμναστηρίου Σοφία Μπεφόν, υποβαθμίζοντας την περιοχή. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τα συνεργεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όλες τις προηγούμενες ημέρες και είχε σαν αποτέλεσμα ο χώρος συνολικής έκτασης 5 στρεμμάτων περίπου να παραδοθεί σήμερα καθαρός και προσβάσιμος στο κοινό ενώ φυτεύτηκαν και τα πρώτα δέντρα.
  • Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού στον Φλοίσβο και στον Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας από εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με 6 πιστοποιημένους δύτες του ΥΕΝ, ο οποίος απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τη συλλογή και απομάκρυνση σημαντικών ποσοτήτων απορριμμάτων από το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Και τις δύο δράσεις επέβλεπε προσωπικά ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι : « από πλευράς Δημοτικής Αρχής γίνεται ότι χρειάζεται για να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την μόλυνση του αστικού και παράκτιου περιβάλλοντος της Πόλης. Παρότι φέτος λόγω Κορωνοϊού δεν είχαμε την συνδρομή των μαθητών αλλά και των εθελοντών, επιχειρούμε με την συνδρομή των δυτών ενώ για πρώτη φορά ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον βυθό με εντυπωσιακά πράγματι αποτελέσματα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σύντομα ανάλογες δράσεις θα συνεχισθούν όλο το καλοκαίρι».

FVTO 2

FVTO3

FVTO 4

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s