Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία & σταθμούς φόρτισης αποκτά ο Δήμος Νέας Σμύρνης

electric_bus

Από τους πρώτους Δήμους που εξέλαβαν θετικά το μήνυμα που έδωσαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί Κώστας Χατζηδάκης και Κώστας Καραμανλής, σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σταθμών φόρτισης στους Δήμους της χώρας, είναι ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο οποίος θα προμηθευτεί δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα (λεωφορεία). Επίσης θα γίνει προμήθεια δύο σταθμών φόρτισης που θα εξυπηρετούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου και των πολιτών, συμβάλλοντας στην “πράσινη” ανάπτυξη της πόλης.

Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα μεταφέρουν δωρεάν επισκέπτες από κόμβους Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο θα αναβαθμιστεί σε «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» στο πλαίσιο της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών που εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» και προβλέπει τη δημιουργία ενός πρότυπου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall), πολιτισμού και ψυχαγωγίας με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικής ταυτότητας της πόλης.

Πληροφορίες για το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου»

anoikto_kentro_emporiou_190521-768x487

Το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Νέας Σμύρνης» περιλαμβάνει μία σειρά αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων αναβάθμισης δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, οι οποίες -σε συνδυασμό με δράσεις ανάδειξης της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και προβολής της- συνθέτουν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο του Δήμου.

Αποτελεί μάλιστα το πρώτο έργο ολοκληρωμένων, θεματικών και στοχευμένων παρεμβάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ταυτόχρονα το δημόσιο χώρο και τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής με στόχο α) την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και β) την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών smart open mall.

Το έργο γίνεται με 100% χρηματοδότηση από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής. Αποτελεί πρόταση του Δήμου Νέας Σμύρνης για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Νέας Σμύρνης», με προϋπολογισμό 1.730.000 € και συνδικαιούχο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s