ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιάννης Μπίτσικας

61360366_1268332109982078_7021070419880837120_n

Ο γιατρός Γιάννης Μπίτσικας, πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΡΑΚ Π. Φαλήρου, η οποία είχε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε από την παράταξη και πλέον θα συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος.

Τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, εξηγεί αναλυτικά στη Δήλωση Ανεξαρτητοποίησής του, στην οποία αναφέρει:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Προσέγγισα τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Π. Φαλήρου (ΡΑΚ) το 2014, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν τότε στο χώρο της υγείας στη χώρα μας.
Το όραμα μου ήταν μια καινούρια Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη, χωρίς μαρξιστικές αναφορές και αγκυλώσεις.
Εξήγησα με στοιχεία στη ΡΑΚ ότι στις αστικές περιοχές οι πολίτες έχουν αποκτήσει αυτοδιοικητική συνείδηση και ψηφίζουν με κριτήρια όχι κατ΄ ανάγκην κομματικά. Προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να πείσω ότι η ΡΑΚ έπρεπε να απογαλακτισθεί από το κόμμα που τη στηρίζει και να λειτουργήσει αυτόνομα και ανεξάρτητα. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι η στείρα αντιπολίτευση, όπως και η προβολή κομματικών θέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, οδηγούν σε συρρίκνωση.
Οι θέσεις μου αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία, γιατί οι καταβολές μου ήταν αστικές και όχι κομμουνιστικές ή μαρξιστικές. Η καχυποψία γρήγορα εξελίχθηκε σε εχθρότητα, που έγινε απροκάλυπτη και ακραία, ήδη από τις αρχές του 2017.
Πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών έκρουσα και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να αποκλεισθώ αυθαίρετα από το κέντρο λήψης αποφάσεων, παρά το γεγονός ότι ήμουν πρώτος σε σειρά εκλογής Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ.
Δυστυχώς την 26/05/2019 επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις μου. Η ΡΑΚ έλαβε λιγότερες από το ήμισυ των ψήφων που έλαβε το κόμμα, του οποίου ως αποκλειστικός θεματοφύλακας στο Π. Φάληρο εμφανίστηκε, από το ίδιο ακριβώς δείγμα ψηφοφόρων και την ίδια χρονική στιγμή (2.906 έναντι 5.960 αντίστοιχα)! Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η ήττα θα ήταν βαρύτερη, αν δεν είχα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό της.
Παρά όμως την εκλογική καθίζηση της ΡΑΚ , δεν φάνηκε οποιαδήποτε διάθεση για αυτοκριτική της και ανάληψη ευθυνών. Τουναντίον, η ηγετική ομάδα αντιστάθηκε σθεναρά σε κάθε αίτημα που έγινε, μεταξύ των οποίων και στο δικό μου, για συζήτηση και εντοπισμό των αιτίων της συντριβής.
Για τους παρακάτω λόγους:
1. Με την εμμονή της ηγετικής ομάδας της ΡΑΚ στη δοκιμασμένη και ατελέσφορη
πορεία που ακολουθεί, η παράταξη ουδέποτε θα μπορέσει να παρέμβει ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία μας.
2. Δεν εκδηλώθηκε, ήδη ένα χρόνο μετά τις Εκλογές, οποιαδήποτε διάθεση για ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική σκέψη και δράση της ΡΑΚ, παρά τη βαρειά ήττα.
3. Η πρακτική του “μικρού και περιχαρακωμένου” είναι έξω από τη δική μου λογική, γι’ αυτό και αδυνατώ να υπηρετήσω μια τέτοια προοπτική.
Ανεξαρτητοποιούμαι σήμερα και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Π.Φαλήρου ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος».

Η δημοτική παράταξη ΡΑΚ Παλ. Φαλήρου, έχει πλέον 3 δημοτικούς συμβούλους, ενώ να σημειώσουμε ότι πριν μερικές εβδομάδες έχει αποχωρήσει και ο επικεφαλής της κ. Μερκουράκης, για τελείως άλλους λόγους όμως.

Η ανάρτηση που έκανε ο κ. Μπίτσικας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

One comment

  1. […] με επιστολή της προς την εφημερίδα μας, απαντά στα όσα είχε δηλώσει ο -ανεξάρτητος πλέον- δημοτικός σύμβουλος Γιάννης […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s