Αποκατάσταση της υπόγειας διάβασης Ιωσηφόγλειου – Σκρα

Η υπόγεια διάβαση πεζών της Λεωφ. Συγγρού (στο ύψος του Ιωσηφόγλειου και της οδού Σκρα), στην οποία άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά πριν μερικούς μήνες (τον Μάρτιο 2020), παρέμενε καμμένη και σε τραγική κατάσταση από τότε. Η αρμοδιότητα της επισκευής και συντήρησης των διαβάσεων της Συγγρού, ανήκει σε πολλαπλούς φορείς και αρκετές φορές αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις. Τα (κλειστά) καταστήματα που υπάρχουν σε αυτές τις διαβάσεις ανήκουν στην ιδιοκτησία και αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ ΑΕ. ενώ οι διαβάσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Όπως αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου , η Περιφέρεια Αττικής παρενέβη και ξεκίνησε την αποκατάσταση της διάβασης συνολικά.

Στη διάβαση έγιναν οι παρακάτω εργασίες:
– Τοποθετήθηκαν πάνελ στις προσόψεις των καταστημάτων.
– Τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα.
– Ξεκίνησαν οι εργασίες χρωματισμών και μικρής έκτασης επισκευές στους κοινόχρηστους χώρους (που πήραν χρόνο εξαιτίας της γειτνίασής τους με τα υλικά καύσης στους χώρους των καταστημάτων).

Η κ. Νάνου σε δηλώσεις της τόνισε ότι «Ανεξαρτήτως αρμοδιότητας, και προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία, οι εργασίες αποκατάστασης στο σύνολο της υπόγειας διάβασης πεζών εκτελούνται από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα ανακατασκευής της σε διάδοχο έργο».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s