Διαμορφώνονται κενά σημεία, μικρά οικόπεδα & γωνιές στη Νέα Σμύρνη

ak2

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προβαίνει σταδιακά σε διαμόρφωση κενών σημείων, μικρών οικοπέδων και γωνιών εντός των διοικητικών του ορίων. Πρόκειται για μερικά σημεία της πόλης που έχουν μείνει αδιαμόρφωτα για πολλά χρόνια, ή προέκυψαν μετά από ανοικοδόμηση κτηρίων κλπ.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου:  «Ένα διαφορετικό πρόσωπο, πιο φιλικό στον πολίτη, παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου (και μακριά από την κεντρική πλατεία και το Άλσος) δημιουργούνται «μικρά καλαίσθητα αστικά κενά» που στόχο έχουν να προσφέρουν στους κατοίκους της πόλης μας ένα καταφύγιο για ολιγόωρη ξεκούραση.

Ιδιαίτερα σε πόλεις πυκνής δόμησης η κατασκευή τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αναβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων, εξελίσσονται σε εστίες αναψυχής γειτονιάς, λειτουργούν ως ζωντανά κοινωνικά κύτταρα, αναβιώνουν το θεσμό της γειτονιάς, καλλιεργούν τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών και αναδεικνύουν το αίσθημα προστασίας και συντήρησής τους. Από «άχαρα» περάσματα και εστίες μόλυνσης μετατρέπονται σε ελκυστικά ζωτικά σημεία για μικρούς και μεγάλους.

Σύντομα δέκα νέοι τέτοιοι χώροι θα παραδοθούν στους πολίτες της Νέας Σμύρνης.

Πιο αναλυτικά βρίσκονται στις οδούς:
1. Κερασούντος
2. Αγίας Σοφίας
3. Κοραή
4. Αρκαδιουπόλεως
5. Ελλησπόντου
6. Καλύμνου & Χρ. Αρώνη
7. Μενεκράτους & Τραπεζούντος
8. Στρ. Πάπουλα
9. Προικονήσου
10.Δηλανά & Παμφηλίας

Η συνολική έκτασή τους καταλαμβάνει 3.089 τετραγωνικά μέτρα και το κόστος της διαμόρφωσής τους καλύπτεται αποκλειστικά από το Δήμο Νέας Σμύρνης. Σύντομα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κύριο Κουκά, θα φυτευτούν σε αυτά επιπλέον δέντρα και φυτά προκειμένου να αποτελέσουν και καταπράσινες γωνιές».

ak1

ak3

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s