Επιστολή-Αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης για τη Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

pekp

Με επιστολή που απέστειλε προς τους: κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Σχολικών Υποδομών, Π. Συρίγο, Μέλη της ΔΕΠ, Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης, Δημοτικό Συμβούλιο, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» αιτείται τη χορήγηση εγγράφων και παράλληλα ζητάει τη συνεδρίαση επιτροπής, σχετικά με τη Δίχρονη Προσχολική Υποχρεωτική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Δήμο Ν. Σμύρνης.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, αναφέρει τα εξής:

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Παρακαλούμε να χορηγήσετε στο Σύλλογό μας και σε όλα τα μέλη της ΔΕΠ αντίγραφο του υπ. αρ. πρωτ. 29908/15/12/19 εγγράφου σας προς το ΥΠΑΙΘ, με το οποίο προτείνεται συμπληρωματικά μια επιπλέον λύση (αγορά ή μίσθωση έτοιμης εκπαιδευτικής μονάδας) για την εξυπηρέτηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το οποίο μας ενημερώσατε στη συνεδρίαση της ΔΕΠ της 22/6/2020.

Επιπλέον, παρακαλούμε, να χορηγήσετε στα μέλη της ΔΕΠ αντίγραφα της αλληλογραφίας σας με τη Δ Διεύθυνση σχετικά με το ζήτημα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, ζητάμε: το με αρ. πρωτ. 10Ο20/15-6-2020 έγγραφό σας, το με αρ. πρωτ. 32/24-6-2020 έγγραφό σας και το με αρ. πρωτ. 11237/1-7-2020 έγγραφό σας προς τη Δ Διεύθυνση.

Επίσης θα θέλαμε να κοινοποιήσετε στα μέλη της ΔΕΠ το υπ. Αρ. 41002/Β9/Φ8/204 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ, που αναφέρεται στο έργο ανάθεσης και κατασκευής των 9 ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, καθώς και το έγγραφο που αναφέρεται στην απόφαση έγκρισης και υπαγωγής του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το ΥΠΑΙΘ.

Θεωρούμε ότι αυτά τα έγγραφα είναι απαραίτητα για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις προσπάθειες που έχουν γίνει, την πορεία των έργων αλλά και για το σχεδιασμό της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Δήμο μας.

Τέλος, ζητάμε να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατόν η επιτροπή για τη μόνιμη λύση του κτιριακού,  που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/6, και να συνεδριάσει μαζί με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για να ενημερωθεί και να συζητήσει για το σχεδιασμό μας.

Η Πρόεδρος
Μελαμπιανάκη Ζέτα
Η Γ. Γραμματέας
Καραμπά Σοφία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s