Έναρξη βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ν. Σμύρνης

paidikos_stathmos-1

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι, ο Πρόεδρος Γιώργος Λαρίσσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ σας καλωσορίζουμε στο νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-21 λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Νέας Σμύρνης. Οι παιδικοί σταθμοί υποδέχονται τα παιδιά της πόλης μας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020. Τα παιδιά, τα οποία επανεγγράφονται, εμφανίζονται κατά την πρώτη ημέρα χωρίς άλλη ειδοποίηση, ενώ τα νέα παιδιά και οι κηδεμόνες τους επικοινωνούν προηγουμένως με τους σταθμούς απευθείας, ώστε να ακολουθήσουν τις διαδικασίες ένταξης και προσαρμογής κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας.

Ξεκινάμε, ενώ συνεχίζουμε να είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα για την αποφυγή κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19 είτε για τους ωφελούμενους είτε για το προσωπικό μας. Σας καλούμε όλους λοιπόν να μας βοήθησετε τηρώντας τα μέτρα προστασίας, όπως κάθε φορά ορίζονται ανάλογα με τη φάση της πανδημίας και για τα οποία θα ενημερώνεστε διαρκώς, βάση των αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων. Παρακαλούμε ώστε όσοι ωφελούμενοι επιστρέφετε από διακοπές, να απομονώνεστε κατά το δυνατόν για λίγες μέρες, παρακολουθώντας τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων, πριν επανέλθετε στους παιδικούς σταθμούς. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι οι γονείς και εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να καταλάβουμε ότι έχουμε ευθύνη για την υγεία των παιδιών μας. Ως να βρεθεί το εμβόλιο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι στην κοινωνική συμπεριφορά μας. Μια απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο της κάθε δομής για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε περιπέτειες υγείας για ευαίσθητους συνανθρώπους μας ή και τα ίδια τα παιδιά μας. Στόχος μας είναι να μείνουμε όλοι ασφαλείς!

Φέτος, σκοπός μας είναι να δεχθούμε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται, τηρώντας τη νομιμότητα και καλύπτοντας πλήρως τη συνολική δυναμικότητα των σταθμών μας. Ως εκ τούτου επιτυγχάνουμε να μην υπάρξουν κενά στο προσωπικό μας, ακολουθώντας το χρονικό ορίζοντα επιστροφής των παιδιών. Δεχόμαστε συνολικά κατά την πρώτη ημέρα πλήρους λειτουργίας των σταθμών, 430 νήπια (άνω των 30 μηνών), εκ των οποίων 285 αποτελούν επανεγγραφές και 70 βρέφη (18-30 μηνών). Τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρώσουμε τη στελέχωση πλέον 3 τμημάτων και ως εκ τούτου, αρχής γενομένης την 1η Οκτωβρίου θα δεχθούμε ακόμη 26 νήπια και ως 23 βρέφη. Τότε, θα καλύψουμε επίσης και όποιες θέσεις κενωθούν στην πορεία, εξαιτίας μη αποδοχής εγγραφής εκ μέρους των γονέων/κηδεμόνων.

Τα παιδιά που θα εγγραφούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς για πρώτη φορά, έχουν επιλεχθεί είτε από τη φθίνουσα λίστα μοριοδότησης βάση σχετικής διαδικασίας, είτε από τη λίστα Voucher του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Ακόμη, επανεγγράφονται και οι περυσινοί φοιτούντες, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες. Τα νέα παιδιά καθώς επίσης και οι επανεγγραφές, των οποίων οι αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, θα ανακοινωθούν βάση του αριθμού αίτησης τους (νομοθεσία GDPR) και ανά βρεφονηπιακό σταθμό, στην ιστοσελίδα του Δήμου, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι κάτοχοι Voucher του ΕΣΠΑ καλούνται να το προσκομίσουν στα γραφεία του ΝΠΔΔ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 18, 3ος όροφος (τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19) ως και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020. Στη συνέχεια, οι επιλεχθέντες, και μόνο εκείνοι, οφείλουν άμεσα να έλθουν να συνάψουν την αντίστοιχη σύμβαση, στα γραφεία μας (βάση διαδικασιών ΕΣΠΑ).

Τονίζεται δε, ότι οι γονείς και κηδεμόνες των επιλεχθέντων παιδιών, οφείλουν να βεβαιώσουν την αποδοχη της εγγραφής τους, στους σταθμούς απευθείας, και το παιδί να παρουσιαστεί και να ξεκινήσει τη φοίτηση του ως και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Σε άλλη περίπτωση, η εγγραφή θα αναιρεθεί και η κενή θέση θα δοθεί σε επιλαχόντα. Ειδικότερα, οι γονείς των παιδιών που έχουν επιλεχθεί να φοιτήσουν ως προνήπια στα σχολεία της πόλης, παρακαλούμε να μας ενημερώσουν εγκαίρως.

Ενημερώνουμε, σχετικά με τα προνήπια που γίνονται αποδεκτά στις δομές μας βάση των ανωτέρω διαδικασιών, ότι εφόσον ο Δήμος μας εξαιρέθηκε από την υποχρεώτικοτητα της προνηπιακής εκπαίδευσης για την περίοδο 2020-2021, όλα τα επιτυχόντα παιδιά ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτου ηλικίας ακολουθούν το καθεστώς και τις διαδικασίες φοίτησης των παιδικών σταθμών, όπως έχουν ανακοινωθεί αντιστοίχως.

Καλούμε τέλος, τους γονείς και κηδεμόνες να συνεργαστούν αρμονικά με τις παιδαγωγούς μας και το υποστηρικτικό μας προσωπικό, ώστε να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά σας. Παρακαλούμε να είστε ειλικρινείς, σε ότι αφορά πιθανή ιχνηλάτηση των δραστηριοτήτων και των επαφών σας, ώστε να παραμείνουμε όλοι υγιείς, και κυρίως τα παιδιά μας. Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι υποχρεωτικός, ενώ συνιστούμε φέτος και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών να εμβολιαστούν έναντι της εποχικής γρίπης, αλλά και έναντι του κορωνοϊού όταν αυτό καταστεί δυνατό. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καλή σας διάθεση.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Βρεφονηπιακών Σταθμών
Γεώργιος Λαρίσσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s