Ιατρικά κλιμάκια έκαναν ελέγχους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μαζί με τον ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Centaurea στο Μαρούσι, Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και τον «Οίκο Γαλήνη» στη Ν. Σμύρνη, όπου διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2, στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στη δομή.

Κατά την επίσκεψη των κλιμακίων στη Δομή Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Μαρούσι, παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος επέβλεψε τη διαδικασία και συνομίλησε με το προσωπικό.

Οι επισκέψεις των κλιμακίων έγιναν στο  πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.

Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι( KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ,  επισκέπτονται σε καθημερινή βάση Δομές και προβαίνουν δειγματοληπτικά σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος από το προσωπικό και από άτομα που φιλοξενούνται σε αυτές.

Τα δείγματα εξετάζονται με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών πραγματοποιούν σήμερα και ελέγχους κατ΄οίκον, σε ύποπτα περιστατικά που επικοινώνησαν με το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας, μέσω του  1110.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που κάνουν τόσο τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ όσο και τα αντίστοιχα του ΕΟΔΥ με στόχο την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας, μέσω της ενίσχυσης της πρόληψης, επισκεφθήκαμε σήμερα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εδώ στο Μαρούσι, προκειμένου να κάνουμε τεστ για κορωνοϊό, τόσο στους 140 φιλοξενούμενους ηλικιωμένους, όσο και στους εργαζόμενους.
Αντίστοιχα κλιμάκια βρέθηκαν σήμερα σε ανάλογες Δομές, στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα. Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η διασφάλισης της υγείας των ευπαθών ομάδων, με έμφαση στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Στόχος μας είναι με στοχευμένα προληπτικά μέτρα να προστατεύσουμε την υγεία τους και να προασπίσουμε την ασφαλή τους διαβίωση στις δομές. Η προσπάθεια αυτή που κάνουμε θα συνεχιστεί έως ότου είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε όλες αυτές τις Μονάδες Φροντίδας, θα είναι απολύτως υγιείς και ασφαλείς».    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s