ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Αντιπαράθεση Δήμου – Εκπαιδευτικών για την παραλαβή των μασκών προστασίας

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες γύρω από τις μάσκες προστασίας που προορίζονται για τα σχολεία της Νέας Σμύρνης. Η αρχή έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, ο οποίος κατηγορεί το Δήμο ότι ζήτησε από τους Διευθυντές να παραλάβουν οι ίδιοι τις μάσκες με δικά τους οχήματα, εκφράζοντας την αντίθεση του σε αυτό και η συνέχεια δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πολύδωρο Συρίγο, ο οποίος απάντησε με σκληρό ύφος στην ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ως «ψέματα και παραπληροφόρηση» τα όσα υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, αναφέροντας ότι ο Δήμος θα παραδώσει τις μάσκες Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Σμύρνης:
«ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απαίτηση του Δήμου Νέας Σμύρνης να μεταφέρουν την Κυριακή 13/9 τις περιβόητες μάσκες στα σχολεία μας, οι Διευθυντές/τριες με δικά τους μεταφορικά μέσα!!!Είναι απαράδεκτο, τις ελλείψεις του Δήμου και του κρατικού μηχανισμού να τις επωμίζονται στους ώμους τους (στην κυριολεξία) οι εκπαιδευτικοί. Καλούμε το Δήμο Νέας Σμύρνης και ιδιαίτερα το τμήμα Παιδείας να σοβαρευτεί και να αναλάβει τη διανομή του υλικού στα σχολεία.Επισημαίνουμε έντονα ότι, οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κλπ, δεν είναι διοικητικοί μας προϊστάμενοι και δε δικαιούνται να μας δίνουν τέτοιες εντολές. Επομένως, κανένας διευθυντής/τρια και εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν τέτοιες παράλογες εντολές και να μεταφέρει με δικό του/της μέσον και στην πλάτη του/της, την Κυριακή, τις μάσκες για να εξυπηρετηθούν οι επικοινωνιακές ανάγκες Δήμου και Υπουργείου».

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Ν. Σμύρνης Πολύδωρου Συρίγου:
«Η παραπληροφόρηση και τα ψέματα κοινή πρακτική και τακτική όλων αυτόν που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Ψέμα1
Οι μάσκες για τα παιδιά έχουν παραληφθεί από τον Δήμο μας.Θα παραληφθούν μάλλον 13.9.
Ψέμα 2
Ζητήσαμε από διευθυντές σχολείων να παραδοθούν αύριο Κυριακή στα σχολεία εφόσον παραληφθούν ή να περάσουν να τις πάρουν.Αρνήθηκαν αρχικά να πάνε Κυριακή στα σχολεία ή να έρθουν να τις πάρουν από τον Δήμο. Θα τους τις πάμε εμείς Κυριακή 13.9 σε όσους θέλουν και Δευτέρα 14.9 εφόσον τις έχουμε βεβαία.
Ψέμα 3
Ο Δήμος μας δεν μεριμνά για τον καθαρισμό σχολείων. Μόλις στις 11.9 στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στα αρμοδία υπουργεία για την δυσκολία εφαρμογής του κωδικά αντιμετώπισης του Covid 19.Την ίδια μέρα πήραμε απόφαση με ιδίους πόρους να καλυφθεί το κενό αυτό μέχρι να γίνει νέα νομοθετική παρέμβαση.
Αν νομίζετε ότι θα μπορείτε να διαστρεβλώνετε την αλήθεια όποτε και όπως θέλετε είστε γελασμένοι».

Ο κ. Συρίγος δήλωσε στην εφημερίδα μας, τα εξής: «Κυριακή 10 το πρωί θα γίνει η παραλαβή μασκών από τον Δήμο Ν.Σμύρνης. Οι υπηρεσίες μας ετοιμοπόλεμες Κυριακάτικα θα κάνουν κατανομή ανά σχολείο και θα ξεκινήσει η διανομή τους 2 μ.μ. έως 6 μ.μ. στα σχολεία.Καλούμε τους διευθυντές να βρίσκονται στους χώρους των σχολείων να παραλάβουν τους εξοπλισμούς. Ο δήμος και υπηρεσίες του εργάζονται και τις Κυριακές προκείμενου να είναι τα σχολειά πανέτοιμα.
Επίσης με εντολή του Δημάρχου και εμένα προσωπικά, για να τηρηθεί η εφαρμογή του πρωτοκόλλου για την πρόληψη covid 19 δώσαμε εντολή στις καθαρίστριες μερικής απασχόλησης να δουλέψουν πρωί υπερωριακά στα νηπιαγωγεία ή όπου αλλού χρειαστεί, μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις από την κυβέρνηση. Η υπερωριακή απασχόληση θα καλυφθεί με ίδιους πόρους».


Οι αναρτήσεις του κ. Συρίγου για το θέμα στο Facebook:


Με νέα του ανάρτηση, ο κ. Συρίγος ενημέρωσε για την παραλαβή των μασκών από τις υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σμύρνης, η οποία έγινε το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s