«Να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας» στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ζητά ο Γ. Φωστηρόπουλος

Τη μεταφορά 778 συνολικά επωφελούμενων από τις δομές φιλοξενίας Μαλακάσας, Σχιστού και Ελαιώνα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do πραγματοποίησε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι εν λόγω επωφελούμενοι μένουν σε κοινόχρηστους χώρους εντός των δομών φιλοξενίας, οπότε και κρίθηκε απολύτως αναγκαία η μετακίνηση τους, λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας που αναμενόταν να πλήξει την Αττική.

Η παραμονή τους θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 ημέρες μέχρι και την εξασθένιση των δυσμενών καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, στον χώρο θα εφαρμοστούν αυξημένα μέτρα φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία. Μετά το πέρας της κακοκαιρίας, όλοι οι επωφελούμενοι θα επιστρέψουν άμεσα στις δομές φιλοξενίας.


Γιάννης Φωστηρόπουλος:
«Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται »

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστή τη θέση του για την ολιγοήμερη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, λόγω της κακοκαιρίας:

«Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, παρότι δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα για το θέμα της προσωρινής μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, στο γήπεδο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, που αποτελεί ιδιοκτησία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε., είναι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου αφενός να διασφαλιστούν και να τηρηθούν όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας, τόσο για τους ίδιους τους φιλοξενούμενους όσο και για την ευρύτερη περιοχή και αφετέρου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα για την προστασία τους και την περιφρούρηση του χώρου κατά την διάρκεια της φιλοξενίας τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Δημοτική Αρχή έκανε ειδική αναφορά σε όλα τα επίπεδα, για την ανάγκη ελέγχου των εισερχομένων για κορωνοϊό , λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου covid 19, που παρατηρείται στην Αττική.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, συναισθανόμενος την δύσκολη κατάσταση των συγκεκριμένων ανθρώπων, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, προκειμένου να τους στηρίξει κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους, όπως άλλωστε το είχε πράξει και στο παρελθόν.

Παράλληλα, η υπηρεσία καθαριότητας έχει ήδη τοποθετήσει επιπλέον κάδους περισυλλογής στον χώρο, ενώ ορίστηκε και συντονιστής από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για τα θέματα αρμοδιότητάς του.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι εφόσον για την συγκεκριμένη μετακίνηση υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση, προφανώς και θα επιτυγχάνετο καλύτερος συντονισμός».
 Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s