ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Πρόωρη ολοκλήρωση των «Ιωνικών Γιορτών» λόγω των μέτρων

Οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, 3 των γιορτών και 7 των συλλόγων της Ν. Σμύρνης

Το πρόωρο τέλος των «Ιωνικών Γιορτών» ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ν. Σμύρνης, λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η πολιτεία για τον κορωνοϊό. Στην ανακοίνωση τονίζεται η επιτυχημένη διεξαγωγή του μεγαλύτερου μέρος των γιορτών, καθώς και η άποψη των ανθρώπων του Οργανισμού πως πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία ανάμεσα στην καθολική απαγόρευση και την προσεκτική διεξαγωγή των εκδηλώσεων, κάτι που είναι πάγια άποψη σχεδόν όλων των ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών της χώρας.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των μέτρων ακυρώθηκαν οι 3 τελευταίες εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών και η εβδομάδα των Πολιτιστικών Συλλόγων της Ν. Σμύρνης που ολοκλήρωνε το πρόγραμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω της απόφασης της Πολιτείας για αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 21 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με την αρνητική προοπτική για τον covid, όπως αυτή διαφαίνεται για το άμεσα προσεχές διάστημα, σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώνεται από σήμερα το Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών.

Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, να φτάσουμε με επιτυχία και ασφάλεια ως εδώ, πραγματοποιώντας σχεδόν το σύνολο των εκδηλώσεών μας στο φετινό πλούσιο πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών, ενώ ολοκληρώσαμε τις κινηματογραφικές προβολές και τη μεγάλη εικαστική έκθεση στο Αλσος, τηρώντας σε όλες τις περιπτώσεις τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτείας,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους τους δημότες μας που και φέτος, σε αυτές τις τόσο ιδιαίτερες Ιωνικές Γιορτές, μας αγκάλιασαν με την ίδια αγάπη και τήρησαν τα δύσκολα μέτρα με ευλάβεια, ακολουθώντας τις οδηγίες μας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους συντελεστές και παραγωγούς των εκδηλώσεων για την κατανόηση και τη συμμόρφωσή τους στις υποδείξεις μας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους όσοι εργάστηκαν για τον Πολιτιστικό Οργανισμό που για μία ακόμη φορά σε μια τόσο δύσκολη διοργάνωση, όπως η φετινή, συνέβαλαν στον σωστό συντονισμό και στην τήρηση των μέτρων.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως όταν ο πολιτισμός γίνεται «σωστά» και από ανθρώπους που γνωρίζουν, αποτελεί μοναδική διέξοδο, ακόμα και σε δύσκολες συγκυρίες, όπως αυτές που όλοι βιώνουμε.

Συνεχίζουμε πιστεύοντας ότι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς η σοφή ισορροπία μεταξύ της καθολικής απαγόρευσης και του προσεκτικού προγραμματισμού, μετρώντας και πρoβλέποντας κάθε στιγμή τις εξελίξεις, είναι απαραίτητο να βρεθεί για να συνεχίσουμε όλοι τις ζωές μας.

Μείνετε συντονισμένοι στις νέες μας δράσεις για το φθινόπωρο-χειμώνα 2020-2021″.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s