ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Ανακοίνωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δημοτική παράταξη «Στροφή Νέας Σμύρνης» με ανακοίνωση της, δημοσιοποίησε κείμενο που κατέθεσε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Κείμενο-Κάλεσμα που καταθέτει η Δημοτική Κίνηση «ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη Δίκη της Χρυσής Αυγής
Από το 1998 που η Χρυσή Αυγή άφηνε σχεδόν νεκρό τον –φοιτητή τότε και σήμερα διαπρεπή ιστορικό– Δ. Κουσουρή, μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα το 2013, μεσολάβησαν πολλές επιθέσεις, τραυματισμοί και δολοφονίες τόσο από τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής όσο και από δορυφόρους τους. Κάποιες εκδικάζονται στη μεγάλη δίκη που τελειώνει αυτές τις μέρες, πολλές άλλες όμως έχουν δυστυχώς περάσει στη λήθη. Για κάποια χρόνια το ελληνικό κράτος ανεχόταν την ανοιχτή εγκληματική λειτουργία μιας νεοναζιστικής οργάνωσης και τα ΜΜΕ φρόντιζαν να την ξεπλένουν τακτικά, παρουσιάζοντας τα στελέχη της περίπου σαν προσκοπάκια. Ιδίως όσο τα θύματα ήταν ξένοι, μετανάστες, αόρατοι άνθρωποι…
Αλλά ακόμη κι όταν πλέον οι δολοφονίες δεν μπορούσαν να κρυφτούν (αφού κατέρρευσαν και οι πρώτες προσπάθειες των μεγάλων ΜΜΕ –με πληροφορίες τίνος άραγε;– να παρουσιάσουν τη δολοφονία του Π. Φύσσα σαν αντιπαράθεση χουλιγκάνων), η επιχείρηση υποβάθμισης της σημασίας της δίκης συνεχίστηκε: μιντιακή σιωπή και επιχείρηση ξαναγραψίματος της πρόσφατης ιστορίας, κάλυψη των ακροδεξιών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας…
Για όλους αυτούς τους λόγους η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, δεν είναι απλώς μια ακόμη ποινική διαδικασία, που αφορά τις δικαστικές αίθουσες, αλλά και ένα μεγάλο πολιτικό θέμα που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν δημοκρατικό πολίτη και καμιά δημοκρατική πολιτική δύναμη αδιάφορους. Πρωτίστως όμως δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορη την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές συλλογικότητες, αφού στις πόλεις μας εκκολάφθηκε το αυγό του φιδιού, συμπολίτες μας έβαλε στο στόχαστρο, την καθημερινή μας δημοκρατία επιχείρησε να αναιρέσει. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι επιθέσεις ακροδεξιών υπήρξαν και στην περιοχή μας, στα σχολεία της Ν. Σμύρνης και του Π. Φαλήρου. Κυρίως όμως δεν ξεχνάμε όσους και όσες υπέφεραν ή έχασαν τη ζωή τους από τα «τάγματα ασφαλείας», όταν η αντιμετώπισή τους δεν ήταν στις προτεραιότητες της πολιτείας.
Δεσμευόμαστε να είμαστε αταλάντευτα κατά του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού, φροντίζοντας οι πολιτικές που χαράσσουμε να τους αντιπαρατίθενται εμπράκτως.
Καλούμε τους επίσημους φορείς, τα σχολεία, την εκκλησία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Ν. Σμύρνης και κάθε πολίτη να πράξουν το ίδιο, μεριμνώντας για μια ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία, που θα περιλαμβάνει όλους και όλες.
Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να διασφαλίσουν έμπρακτα ότι ακροδεξιές πρακτικές και ιδεολογίες δεν θα βρίσκουν θέση (επισήμως ή κατ’ ανοχή) στους θεσμούς του κράτους.Ενώνουμε τη φωνή μας με όσες και όσους απαιτούν την αυστηρή τιμωρία των δολοφόνων, αλλά και ολόκληρου του εγκληματικού μηχανισμού της Χρυσής Αυγής.
Δηλώνουμε με μια φωνή: «Ποτέ ξανά ναζισμός! – Ποτέ ξανά φασισμός!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s