ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ολοκληρώθηκε η 2η Εβδομάδα Υγείας & Πρόληψης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον Τομέα Υγειονομικής Πρόληψης και Φροντίδας κατόπιν επικοινωνίας με Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς εξασφάλισε μια σειρά από Δωρεάν Διαγνωστικές Εξετάσεις, που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών Αξιοσημείωτη υπήρξε και η συμβολή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας καθώς και του Κέντρου Πρόληψης Υγείας, ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης στην επιτυχία της όλης προσπάθειας για την ολοκλήρωση της Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται λόγω της πανδημίας του Covid-19 και ήταν υποχρεωτική η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η διεξαγωγή των εξετάσεων πραγματοποιήθηκε με σειρά προτεραιότητας, κατόπιν ραντεβού κυρίως στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, ενώ η εθελοντική αιμοδοσία έγινε στον Πολυχώρο Γαλαξίας της Κεντρικής Πλατείας.

Οι ενημερωτικές θεματικές ημερίδες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά για θέματα που αφορούσαν την πρόληψη για τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο των ωοθηκών, του μαστού της μήτρας και του παχέος εντέρου αλλά και την ενημέρωση για τον κορονοϊό και την εποχική γρίπη. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» έγινε ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών .

Την όλη προσπάθεια στήριξαν με την παρουσία τους τόσο ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, όσο και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε:  «Όλοι εμείς στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης είμαστε υπερήφανοι για το νέο θεσμό που καθιερώσαμε, την Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης, με στόχο την προάσπιση της Υγείας των πολιτών, οι οποίοι μέσα από συστηματική οργανωμένη ενημέρωση και Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις θα θωρακίσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους προλαμβάνοντας εγκαίρως την εμφάνιση ασθενειών και θανατηφόρων νοσημάτων».

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης επιδιώκει μέσω της συγκεκριμένης δράσης την ενημέρωση των πολιτών για τις προληπτικές εξετάσεις που οφείλουν να κάνουν ενώ επίσης τους δίνει τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ΚΕΠ Υγείας και να αποκτήσουν τον δικό τους ατομικό φάκελο υγείας προκειμένου να ενημερώνονται για τα προγράμματα υγείας αλλά και τις επαναληπτικές εξετάσεις που τους αφορούν .

Ιδιαίτερη υπήρξε η συμβολή ιατρών και επιστημονικών στελεχών, οι οποίοι με την εθελοντική προσφορά τους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Υγείας αλλά και των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, οι πολίτες, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Ενημερώνομαι Εξετάζομαι Ζω με Υγεία», αγκάλιασαν και αυτή τη χρονιά την Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που συμμετείχαν τόσο στην εθελοντική αιμοδοσία όσο και  στις εξετάσεις αλλά και τις θεματικές ημερίδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s