ΡΟΤΑΡΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Βραδιά τιμής της μνήμης του Ιωσήφ Μιχαήλ

Σε μία ζεστή και συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά, η οποία έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο Ροταριανός Όμιλος Νέας Σμύρνης τίμησε τη μνήμη του αείμνηστου πΔιοικητή (1996-97) Ιωσήφ Μιχαήλ, ιδρυτικού Προέδρου (1987-88) του Ομίλου, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα, στις 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Για τον εκλιπόντα μίλησαν:  

  • Ο  Γιάννης Μαυρούλιας (πΔιοικητής της 2470 Περιφέρειας Δ.Ρ.) ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στον άνθρωπο Ιωσήφ Μιχαήλ
  • Η  Μάρη Δεληβοριά (πΔιοικητής της 2470 Περιφέρειας Δ.Ρ.) για το πολύπλευρο ροταριανό έργο του Ιωσήφ Μιχαήλ
  • Και ο Νίκος Καραχάλιος (ιδρυτικό μέλος – πΠρόεδρος Ρ.Ο. Νέας Σμύρνης) για την ίδρυση του Ρ.Ο. Νέας Σμύρνης από τον Ιωσήφ Μιχαήλ και τη συμβολή του σε αυτόν τα κατοπινά χρόνια.

Το ιδρυτικό μέλος του Ρ.Ο. Νέας Σμύρνης, φαρμακοποιός Δημήτρης Γκιζάνης, πρόσφερε στη μνήμη του εκλιπόντος φάρμακα αξίας 700 ευρώ, για να διατεθούν σε δράσεις του Ομίλου.

Την ίδια ημέρα (13 Οκτωβρίου) ο Ρ.Ο. Νέας Σμύρνης συμπλήρωσε 33 χρόνια δράσης, συναδέλφωσης και προσφοράς στην τοπική κοινωνία της Νέας Σμύρνης. Λόγω του πένθους της απώλειας του Ιωσήφ Μιχαήλ, δεν πραγματοποιήθηκε φέτος ειδική εορταστική εκδήλωση και έτσι η τούρτα γενεθλίων του Ομίλου κόπηκε μετά τις ομιλίες για τον εκλιπόντα.


Ποιος ήταν ο Ιωσήφ Μιχαήλ

Ο Ιωσήφ Μιχαήλ γεννήθηκε στην Κύπρο το 1934.

Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και αργότερα απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου.  Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St James’ στο Leeds, στην Αγγλία. Το 1972 ανηγορεύθη  Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1973 εξελέγη Ιδρυτικό Μέλος του Royal College of Psychiatrists (Αγγλία).  Το 1979 εξελέγη Υφηγητής Νευρολογίας-Ψυχιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το 1982 Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας-Ψυχιατρικής του ιδίου Πανεπιστημίου.  Από το 1980 έως και το 1986 ήταν Εντεταλμένος Καθηγητής του μαθήματος της Δικαστικής Ψυχιατρικής στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» και ασκούσε επάγγελμα ιδιωτικώς.

Έχει συγγράψει εργασίες και έχει κάνει επιστημονικές ανακοινώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έγινε Ροταριανός και μέλος του Ομίλου Αθηνών-Νότου το 1979. Τη ροταριανή χρονιά 1985-86 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του παραπάνω Ομίλου.

Τη διετία 1984-86 ήταν Εθνικός Συντονιστής για το Polio Plus στην Ελλάδα.

Ως Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ υπηρέτησε τη ροταριανή χρονιά 1996-97.

Επίσης, έχει υπηρετήσει και σε πολλές Επιτροπές της παραπάνω Περιφέρειας, ενώ υπήρξε πολλαπλός Εταίρος Paul Harris (P.H.F).

Το 1987 ίδρυσε το Ροταριανό Όμιλο Νέας Σμύρνης (η Χάρτα Αναγνώρισης του Ομίλου από το Διεθνές Ρόταρυ επιδόθηκε το 1988). Υπήρξε μάλιστα και ο ιδρυτικός Πρόεδρος του εν λόγω Ομίλου (1987-88), ενώ αργότερα ανακηρύχθηκε και παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του μέλος του επί τιμή, συμβάλλοντας συμβουλευτικά – με την οξυδέρκεια και την ενάργεια πνεύματος που πάντα τον διέκρινε – στη λειτουργία και πορεία του.

Από το 1971 ήταν παντρεμένος με τη Λίλα Βαλασάκη και απέκτησαν μια κόρη, την Αννέττα.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s