Ηλεκτρονική εφαρμογή από το Δήμο Π. Φαλήρου για θέματα πρόληψης σοβαρών νοσημάτων

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, εξασφάλισε και λειτουργεί για όλους τους Δημότες του τη δωρεάν χρήση του λογισμικού του Δικτύου για θέματα πρόληψης υγείας.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου:  «Με την συγκεκριμένη εφαρμογή επιδιώκεται και επιτυγχάνεται η εξατομικευμένη ενημέρωση και η διεξαγωγή  προληπτικών εξετάσεων (όσων δημοτών  συμμετάσχουν στην δράση)  για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Οι δημότες συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται κατά την εγγραφή τους στο : https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register και  το λογισμικό αυτοματοποιημένα τους ενημερώνει , μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου, υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 8 νοσήματα για τα οποία το λογισμικό αξιολογεί και προτείνει είναι: ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα και η Κατάθλιψη.

Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής παρέχονται και άλλες χρήσιμες πληροφορίες υγείας, όπως γα τον COVID-19, εθελοντικές αιμοδοσίες, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κ.α.

Το Λογισμικό λειτουργεί εφαρμόζοντας και ακολουθώντας διεθνή πρωτόκολλα πρόληψης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα συγκεκριμένα νοσήματα τα οποία έχουν προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και τα οποία παρέχουν την δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης ανάλογα το προφίλ του κάθε εγγραφόμενου.

Καθώς αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν την απαιτούμενη εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα για την συμμετοχή τους στην δράση, δίνεται η δυνατότητα αυτό να γίνει από τα στελέχη του Δημοτικού ΚΕΠ  ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (Αγίου Αλεξάνδρου 77 ,email: iatria.dpf@palaiofaliro.gr, 210 9839373).»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s