ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Δωρεάν τεστ για συμπτωματικούς ασθενείς στο Κέντρο Αναφοράς COVID-19 Καλλιθέας

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοίνωσε τη συμφωνία με το Κέντρο Αναφοράς Covid-19 Καλλιθέας για τη δωρεάν εξέταση όσων εμφανίζουν συμπτώματα της ασθένειας.

Το Κέντρο Αναφοράς Covid-19 στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (Πρώην ΙΚΑ – Δαβάκη 11 και Σωκράτους) και λειτουργεί, μόνο για συμπτωματικούς ασθενείς, από 8:00 έως 22:00 από Δευτέρα έως και Κυριακή.

Για τα παιδιά υπάρχει διακριτή είσοδος στο Κέντρο και διατίθεται ξεχωριστός χώρος εξέτασης. Η παιδίατρος εξυπηρετεί καθημερινά από 8:00 μέχρι 14:00. Στόχος του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας αποτελεί η αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων Αναφοράς Covid-19 και ο περιορισμός διάδοσης του ιού στην κοινότητα, μέσω της αύξησης διενέργειας των σχετικών διαγνωστικών τεστ.

Οι ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα (δηλαδή, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, βήχα, πυρετό, αιφνίδια εκδήλωσης ανοσμίας, αγευσίας ή δυσγευσίας, κεφαλαλγία, ρίγη, μυαλγίες, καταβολή, έμετο και διάρροια) προσέρχονται στην μονάδα κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με χρήση του τετραψήφιου αριθμού του ΕΟΠYΥ 1535.

Η διενέργεια των τεστ γίνεται μέσω λήψης ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και μοριακού ελέγχου (PCR). Στο Κέντρο Αναφοράς Covid-19 τηρείται αρχείο προσερχόμενων πολιτών, ιατρικού ιστορικού και αποτελεσμάτων των διενεργηθέντων τεστ. Τα θετικά κρούσματα δηλώνονται χειρόγραφα και ηλεκτρονικά στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών. Τα αποτελέσματα αποστέλλονται στους πολίτες την επόμενη μέρα, ή το αργότερο εντός 48 ωρών, τηλεφωνικά από το τμήμα προληπτικής ιατρικής και μέσω e-mail.

Εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας εργαζομένων και πολιτών όπως περιγράφονται στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

• Τα δείγματα αποστέλλονται για εξέταση στο ΙΔΕΑ (Εργαστήριο του Εθνικού Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών).

• Τα τεστ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

• Υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα εξέτασης πολιτών χωρίς ραντεβού.

• Μπορούν να διενεργηθούν ημερησίως μέχρι 50 τεστ κατ’ ανώτατο όριο.

Τηλ. επικοινωνίας Κέντρου Αναφοράς Covid-19: 2109574166

Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Καλλιθέας: 2109585274


ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όπως επίσης είναι γνωστό, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Νέας Σμύρνης, μετά από διαπραγμάτευση, εξασφάλισαν την ειδική τιμή των 50 ευρώ για τον Μοριακό Έλεγχο (test) έναντι του κορονοϊού (covid-19) για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης.

Ο Μοριακός Έλεγχος μπορεί να γίνει στο Ιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Alpha Διάγνωση (Μ. Καραολή 1 και Παπαναστασίου 2 Δάφνη, Αθήνα Τ.Κ. 17235).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2109707007 και 2109707009 και φυσικά στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας 2132025882.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s