ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ: Παραίτηση Δημήτρη Ζέρβα – Ορκωμοσία Μαρίας Αυγέα

Ορκίστηκε, ενώπιον του Δημάρχου Νέας Σμύρνης, η νέα Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης «Μια πόλη ανάποδα» Μαρία Αυγέα. Η κ. Αυγέα πήρε τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Ζέρβα στο πλαίσιο της κυκλικής συμμετοχής όλων των συμβούλων της συγκεκριμένης παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Ζέρβας με επιστολή του, έκανε γνωστούς τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ζέρβα:

«Με την παρούσα επιστολή μου δηλώνω την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος.

Η εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων της ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ κατά της διάρκεια της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μια επιλογή που υπηρετεί την βασική αντίληψη που έχουμε για την πολιτική, για την εκπροσώπηση, για την σχέση ατομικού και συλλογικού.

Στην εκλογική διακήρυξη του 2019 ως ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ είχαμε τονίσει ότι υπάρχουμε στην πόλη 21 χρόνια, χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, χωρίς αυταπάτες καλής «διαχείρισης του δήμου», αλλά με όπλο την κινητοποίηση και την αυτοοργάνωση των πολιτών.

Συνεχίζουμε να χτίζουμε μια κίνηση δημοκρατική, με όλες τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τη συνέλευσή της. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να γίνουμε ο ‘’κόσμος που ονειρευόμαστε’’. Επιλέγουμε να μην διαλέγουμε υποψήφιο δήμαρχο αυριανό «πολιτευτή», αλλά εναλλάσσοντας τους δημοτικούς συμβούλους στη διάρκεια της θητείας να αποδεικνύουμε ότι η υπεράσπιση των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού μπορεί να γίνει από τον ίδιο το λαό. Είμαστε μία συλλογική προσπάθεια διεκδίκησης και αγώνα κι όχι ένα δημοτικό προεκλογικό ψηφοδέλτιο που θα πάρει μέρος στο μοίρασμα της λείας από τη διαχείριση της δημοτικής εξουσίας. 

Σκοπός του σχήματος μας είναι μέσω των εκλεγμένων δημοτικών μας συμβούλων να ακουστεί και η φωνή των δημοκρατικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων της πόλης μας. Θέλουμε, και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους, να ενισχύσουμε τη φωνή των συλλογικοτήτων και των φορέων της πόλης, σε αντίθεση με τους «παράγοντες» της Νέας Σμύρνης και τη δημοτική αρχή που επιθυμούν βουβά δημοτικά συμβούλια, ψεύτικης συναίνεσης και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων.

Με εκτίμηση
Ζέρβας Δημήτρης»Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s