Κατεδάφιση αυθαιρέτων στο Ρέμα της Πικροδάφνης από το Δήμο Παλ. Φαλήρου

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου προχώρησε σήμερα στην κατεδάφιση κτισμάτων, για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες  αποφάσεις ως αυθαίρετα και επικίνδυνα από την αρμόδια ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) και τα οποία βρίσκονται στη παραρεμάτια περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης,

Σύμφωνα με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με τις κατεδαφίσεις αυτές επαναφέρεται και αποκαθίσταται το περιβάλλον του χώρου και μπαίνει τάξη στην άναρχη δόμηση.  

Παράλληλα, στον χώρο πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από τα σκουπίδια και τα αδρανή υλικά καθώς και αποψίλωση όλων των πρόχειρων κατασκευών που επιβαρύνουν το ρέμα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου:
«Η σημερινή δράση αποτελεί σημαντική παρέμβαση στο παραμελημένο περιβαλλοντικά ρέμα της Πικροδάφνης, το μεγαλύτερο της Νότιας Αθήνας, το οποίο επί μακρόν έχει επιβαρυνθεί με αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις, οι οποίες το υποβαθμίζουν και δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για την πανίδα και τη χλωρίδα του οικοσυστημάτος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ήδη από την πρώτη στιγμή ανάληψης των Δημαρχιακών καθηκόντων του, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και γι΄αυτό τον λόγο είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία του, ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και συναρμόδιων φορέων προκειμένου να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε ότι : «Η προστασία του περιβάλλοντος και η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα μας. Σήμερα δώσαμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Δήμος μας πάρα πολλά χρόνια και τερματίσαμε την εικόνα εγκατάλειψης και παραμέλησης του Ρέματος της Πικροδάφνης. Κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να προφυλάξουμε το οικοσύστημα του ρέματος και να περιφρουρήσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Συνεχίζουμε και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου και δημοτικού χώρου, στην παραλία μας, στις γειτονιές μας και στο κέντρο της πόλης»

Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο που δημοσίευσαν ο Δήμαρχος κ. Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ασημακόπουλος:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s