Υπογραφή και έναρξη εργασιών για το Κλειστό μέσα στον Ιανουάριο ανακοίνωσαν Περιφέρεια & Δήμος Ν. Σμύρνης

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοίνωσαν σήμερα 30/12/2020, την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Κλειστού της οδού Αρτάκης, η οποία έχει καθυστερήσει περίπου ένα χρόνο. Η σημερινή ανακοίνωση έγινε μετά τη 2η σε διάστημα μίας εβδομάδας τηλεδιάσκεψη που έγινε για το θέμα (η προηγούμενη είχε γίνει την Τετάρτη 23/12) και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη μέσα στον Ιανουάριο θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και θα ξεκινήσουν τα έργα.

Το έργο απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη της Νέας Σμύρνης, καθώς και τους φίλους του Πανιωνίου αφού το Κλειστό θα αποτελεί έδρα πολλών τμημάτων του ιστορικού συλλόγου. Το παλιό Κλειστό ξεκίνησε να κατεδαφίζεται από το Δήμο Νέας Σμύρνης τον Φεβρουάριο 2019. Η κατεδάφιση και εκκαθάριση του χώρου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο 2019 και το οικόπεδο παραδόθηκε στην Περιφέρεια το Δεκέμβριο 2019. Από τότε μέχρι σήμερα, μετά από 12 μήνες περίπου, τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει:

Στην τελική ευθεία για την υπογραφή κατασκευής του νέου κλειστού γηπέδου Ν. Σμύρνης μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας

Γ. Πατούλης: «Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων  θα προχωρήσουμε στα μέσα Ιανουαρίου  στην υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου Ν. Σμύρνης»

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου Ν. Σμύρνης και η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής του, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  σήμερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκης,  η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας,  ο Προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Αλ. Καλογερόπουλος και η Προϊσταμένη του τμήματος Κτιριακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ε. Πλιάκα.

Αφού συζητήθηκαν οι σχετικές λεπτομέρειες συμφωνήθηκε o Δήμος Νέας Σμύρνης να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε απάντηση των ερωτημάτων που του έχουν τεθεί από την υπηρεσία, σε σχέση με τις μελέτες εφαρμογής και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, προκειμένου να βρεθεί η συντομότερη οδός για την υπογραφή της Σύμβασης και της έναρξης των εργασιών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαβούλευσης και επισήμανε: 

«Μετά από σειρά συζητήσεων και πρωτοβουλιών μας, ολοκληρώνουμε επιτυχώς μια διαβούλευση μέσω της οποίας αποδεικνύεται ξεκάθαρα η βούλησή μας να  ξεκινήσει άμεσα ένα έργο, που έχει καθυστερήσει εξαιτίας της προχειρότητας της προηγούμενης διοίκησης η οποία δημοπράτησε το έργο μόνο στα “χαρτιά”. Από τη στιγμή που κλείνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες θα είμαστε έτοιμοι στα μέσα Ιανουαρίου 2021 να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος».

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύθηκε να επιταχύνει την διαδικασία για να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν.


Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης αναφέρει:

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΤΑΚΗΣ

Στην σημερινή σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Δήμητρα Νάνου, το Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη, τον κ. Καλογερόπουλο Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, την κ. Πλιάκα Προϊσταμένη του τμήματος Κτιριακών και Η/Μ Έργων, τον κ. Μαλαμίτση Παναγιώτη, εκ μέρους του ανάδοχου, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, με πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης όλων των συμμετεχόντων, αποφασίστηκε η υπογραφή της Σύμβασης υλοποίησης του Έργου «Κατασκευή Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου 3.500 θέσεων, Βιοκλιματικό-Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης», εντός των επόμενων είκοσι (20) ημερών, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

«Αντιμετωπίστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα (μικρής έτσι κι αλλιώς σημασίας) και συνομολογήθηκε η πρόθεση όλων για την εκκίνηση του έργου. Πολλές ευχαριστίες στον αξιότιμο Περιφερειάρχη κύριο Πατούλη και την αξιότιμη Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κυρία Νάνου και τους συνεργάτες τους, αλλά και στους εκπροσώπους του Αναδόχου του Έργου. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την βέλτιστη υλοποίηση του Έργου», είπε ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, κλείνοντας τη συνάντηση.


Η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, με ανάρτηση της στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει τα εξής:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s