ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης» εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων:

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Γενάρη χωρίς όμως να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα τους.Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν με δόσεις, χωρίς να εντάσσονται στον σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από πλευράς της ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Τα σχολεία όμως δεν είναι μόνο τα κτίρια. Είναι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί. Άνθρωποι που έχουν υποστεί τις κοινωνικές, ταξικές συνέπειες της πανδημίας. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, σαν να μην έγινε τίποτα εδώ και δυο μήνες.Συνεχίζει να μην ακούει τα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών για όλα τα απαραίτητα μέτρα (μείωση μαθητών στις τάξεις, προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριότητα σχολείων, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ κτλ) για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και να παραμείνουν ανοιχτά.

Στο δήμο μας, η δημοτική αρχή επιλέγει να  βαδίζει στον ίδιο δρόμο με την κυβέρνηση όπως απέδειξε η προκλητική αφωνία της απέναντι στην επίκαιρη ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Από την άλλη προκλητικά συντάσσεται με την κυβέρνηση που απέναντι στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματοςυγείας μεπροσλήψεις μόνιμου προσωπικού,λήψημέτρων προστασίαςστουςχώρουςδουλειάς, για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικήςμεταφοράς,το μόνο που κάνει είναι να προχωράει σε συνεχόμενα lockdown. Σεαυτά τα πλαίσια εντάσσεταικαιη απόφαση της να κλείσει το άλσοςΝ. Σμύρνης ως τις 10 Γενάρη με το πρόσχημα της προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων.

Ως ΛαϊκήΣυσπείρωση καλούμε τη δημοτική αρχή να πάψει να κρύβει τόσο τις δικές της ευθύνεςόσο και της κυβέρνησης πίσω από την ατομική ευθύνη και να διεκδικήσει τώρα προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας  στα σχολεία, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική. Να αξιοποιήσει και να διαμορφώσει κατάλληλους χώρους για δημιουργία σχολικών αιθουσών για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Να διεκδικήσει την ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο δήμο μας.

Να αφήσει ανοιχτό το άλσος της Νέας Σμύρνης, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και εκτόνωσης για εκατοντάδες εργαζόμενουςκαιοικογένειεςμε μικράπαιδιά που σε αυτή τη συγκυρία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s