Θετικές εξελίξεις για το νέο Κλειστό και για τα έργα μέσω «Φιλόδημου» στο γήπεδο Πανιωνίου

Δύο σημαντικά θέματα που αφορούν τον αθλητισμό της Νέας Σμύρνης, αλλά και ιδιαίτερα τον Πανιώνιο ΓΣΣ, ανέδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το πρώτο αφορά το νέο Κλειστό Γυμναστήριο και την πορεία ανέγερσης του. Κατόπιν ερώτησης των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης Κων/νου Αναγνωστόπουλου και Δημήτρη Φερεντίνου, σχετικά με την πρόοδο της υπόθεσης, ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης ενημέρωσε το σώμα ότι το πρωί της ίδιας ημέρας (28/1/2021) η Περιφέρεια Αττικής έστειλε την πρόσκληση προς τον ανάδοχο για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών. Όπως ανέφερε ο κ. Τζουλάκης, η πρόσκληση στάλθηκε αφού λύθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν και με τη σύμφωνη γνώμη της αναδόχου εταιρείας, η οποία μέσα σε 15 ημέρες αναμένεται να υπογράψει και έτσι να ξεκινήσουν πλέον τα έργα, η έναρξη των οποίων έχει καθυστερήσει πάνω από 1 χρόνο, ενώ το παλαιό Κλειστό ξεκίνησε να κατεδαφίζεται πριν 2 χρόνια (Φεβρουάριο 2019).

Το δεύτερο αφορά το πρόγραμμα «Φιλόδημος» το οποίο εγκρίθηκε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο γήπεδο. Η έγκριση περιλαμβάνει ποσό 600.000 ευρώ για την στεγανοποίηση της θύρας 1, 2 του γηπέδου του Πανιωνίου και την ανακαίνιση των αθλητικών χώρων του Ερασιτέχνη Πανιωνίου που βρίσκονται κάτω από τις θύρες αυτές. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα συμβάλλει με το ποσό των 185.000 ευρώ. ανεβάζοντας το συνολικό προϋπολογισμό στα 785.000 ευρώ.
Τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο γήπεδο του Πανιωνίου, πρόκειται να αναβαθμίσουν σημαντικά εκτός από τις κερκίδες του γηπέδου, τους χώρους κάτω από αυτές στους οποίους υπάρχουν αίθουσες που αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και αθλητές του Πανιωνίου (Ενόργανη, Στίβος κ.α.)


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης, εκτός από το πρώτο του 2021, ήταν και το πρώτο που μεταδόθηκε ζωντανά. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω του καναλιού YouTube του Δήμου Νέας Σμύρνης:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s