ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: «Η αλήθεια για τη μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης σχετικά με το θέμα της μεταφοράς του νέου Δημαρχείου στο κτίριο «ΜΙΝΕΤΤΑ». Αφορμή γι αυτή την ανακοίνωση έδωσαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και καταγγελίες μερίδας της αντιπολίτευσης, που ανέφεραν αφενός ότι μεταφέρεται μόνο ένα μικρό μέρος των υπηρεσιών του Δημαρχείου και επίσης πως στο νέο κτίριο θα μεταφερθεί το ΚΕΠ που σήμερα βρίσκεται στην οδό Αγ. Φωτεινής δίπλα στο «POLIS PARK».

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, η οποία χαρακτηρίζει ως «ανακρίβειες» τα όσα γράφτηκαν, ακούστηκαν και εχθές Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί διευκρινίστηκε ότι το Δημαρχείο θα μεταφερθεί ολικά στο «ΜΙΝΕΤΤΑ» από το σημερινό κτίριο της Ελ. Βενιζέλου 14, μαζί με τις υπηρεσίες Αθλητισμού και Προμηθειών που βρίσκονται επί της Ελ. Βενιζέλου 16, ενώ για το ΚΕΠ επίσης τονίσθηκε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα μεταφοράς του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ακαταλληλότητα του σημερινού κτιρίου που στεγάζεται το Δημαρχείο, το οποίο δεν πληροί καμία προδιαγραφή ασφαλείας, υγιεινής κλπ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης αναφέρει:

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν μεταφέρεται στο νέο Δημαρχείο το ΚΕΠ που βρίσκεται επί της Αγίας Φωτεινής. Στο νέο Δημαρχείο, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 2, θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου (Ελευθερίου Βενιζέλου 14) και οι Υπηρεσίες Αθλητισμού και Προμηθειών από το διπλανό του Δημαρχείου κτίριο (Ελ. Βενιζέλου 16).
Σε ό,τι αφορά δε τις ανακρίβειες που διαδίδονται για το υπέρογκο κόστος ενοικίασης του νέου κτιρίου, η αλήθεια έχει ως εξής: το κόστος των υπηρεσιών του Δημαρχείου που στεγάζονται μόνο στο κεντρικό κτίριο (Ελευθερίου Βενιζέλου 14) ανερχόταν μέχρι το 2011 σε 25.129 ευρώ το μήνα δηλαδή 301.548 ευρώ το χρόνο, όσο δηλαδή είναι το ενοίκιο για το νέο κτίριο. Σημειωτέον ότι το υπάρχον κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο είναι εντελώς ακατάλληλο κατά κοινή ομολογία. Δεν έχει πυρασφάλεια, έξοδο κινδύνου, κεντρικό κλιματισμό και διαθέτει μόνο έναν μικρό ανελκυστήρα που δεν καλύπτει τις ανάγκες μιας δημόσιας υπηρεσίας. Φυσικά δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους δημότες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s