ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Περί εμβολίων και συνωμοσιολόγων

tzamtzis
Του Σπύρου Τζαμτζή

Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στους κάθε είδους συνωμοσιολόγους οι οποίοι κάθε μέρα εξαπολύουν στα φρεάτια των υπονόμων κρουνούς ανοησίας.

Εάν δεν είχαν ανακαλυφθεί τα εμβόλια, τα οποία κάναμε, από την εποχή που ήμασταν παιδιά, θα είχαμε πεθάνει από διεφθερίτιδα, τέτανο, γρίπη και άλλες ασθένειες οι οποίες σήμερα δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία, τι λοιπόν, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, όλοι αυτοί οι προφέσορες των καφενείων και εμφανίζονται στην δημόσια αγορά, ως δήθεν αρνητές, αλλά στην ουσία ανόητοι-αρνητές των επιστημονικών ανακαλύψεων, οι οποίες έλαβαν σάρκα και οστά μετά από ατελεύτητες ώρες έρευνας. Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι το εμβόλιο που θα δαμάσει τον κορωνοϊό, ήρθε ακριβώς την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας, υποφέρουν στα νοσοκομεία και πολλοί από αυτούς καταλήγουν, γεμίζοντας άφατο πόνο συγγενείς και φίλους.

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να αδράξουμε την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται για να σώσουμε τις ζωές των παιδιών μας, των γονιών μας, συγγενών, φίλων και συμπολιτών μας. Η μόνη διέξοδος για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, είναι αυτή την περίοδο που αρχίζει ο μαζικός εμβολιασμός.

Γι’ αυτό, ας κλείσουμε τα αυτιά μας, στους κάθε είδους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι κάθε μέρα εξαπολύουν στα φεράτια των υπονόμων κρουνούς ανοησίας.

Ανάμεσα στο πλήθος των αθλιοτήτων που διασπείρουν, αφορά και την αμφισβήτηση του COVID-19. Υποστηρίζουν ξεδιάντροπα ότι δεν υπάρχει ιός (την ώρα που τα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιθάλψουν ασθενείς), ότι δεν υπάρχουν νεκροί, όταν δεν υπάρχουν νεκροί, απάτη, γιατί η βελόνα περιέχει νεράκι, όμως, της αρρωστημένης φαντασίας τους, αφορά το… τσιπάκι, που μέσω του εμβολίου, θα διοχετευθεί στον οργανισμό μας.

Οι αφελείς ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς της ζούγκλας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται, ότι δεν χρειάζεται να μας τοποθετήσουν κανένα… τσιπάκι γιατί όλοι το έχουμε στην τσέπη μας, καθώς είναι τοποθετημένο στο κινητό τηλέφωνο. Έτσι, οι εταιρίες τηλεφωνίας μπορούν, να ανακαλύψουν πού βρίσκεσαι, άρα είναι περιττό, το τσιπάκι να τοποθετηθεί στο χέρι του κάθε εμβολιασμένου.

Η ικανότητα που όλοι ευαγγελιζόμεθα, ώστε να επανέλθει στις ζωές μας, όλοι αυτοί πρέπει να αγνοηθούν πλήρως, και να παραμείνουν στην μοναξιά τους, τρώγοντας τις σάρκες τους. Μόνον έτσι θα ξεκαθαρίσει το κοινωνικό τοπίο, κάνουν μεγάλη ζημιά επειδή διακατέχονται από μοχθηρία. Και αγένεια, επειδή πολλοί από αυτούς, ενδημούν σε κομματικούς σχηματισμούς, έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και επομένως ευκολότερα, μπορούν να επηρεάσουν αφελείς «της εύφορης κοιλάδας».

Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να αντιπαρατεθείς μαζί τους. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι στην Ελλάδα στη φάση που είμαστε, όλοι πρέπει να πράξουμε το σωστό σε σχέση με τα εμβόλια, είτε αυτοί είναι αρχηγοί των κομμάτων, είτε όλοι όσοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Όλες οι κοινωνίες χρειάζονται ένα σωστό μήνυμα για να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο αυτό, χωρίς να καταπατηθούν ούτε οι προσωπικές ελευθερίες ούτε τα προσωπικά δεδομένα, ούτε ηθικές που διέπουν τα ελεύθερα καθεστώτα.

Από εμάς τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί συλλογικά εξαρτάται το πόσο γρήγορα θα τεθεί το οριστικό τέλος στον εφιάλτη, εξαρτάται από την υπευθυνότητα που θα δείξουμε κόντρα στην παρόρμηση, τον πειρασμό της χαλάρωσης. Το θαύμα που χρειαζόμαστε είναι να αποφύγουμε τουλάχιστον το τρίτο κύμα της πανδημίας. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση 23/1/2021

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s