Πολύδωρος Συρίγος: «Η Παιδεία είναι για εμάς προτεραιότητα»

O Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος, με ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τη δράση του Δήμου στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια-Λύκεια).

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Συρίγος:

«Όταν μιλάμε για Δημόσια Εκπαίδευση, οι σκέψεις και οι συνειρμοί όλων μας πάνε σε κάτι παρωχημένο, κάτι που έχει απαξιωθεί κάτι που λειτουργεί σύμφωνα με την φυσική θεωρία της αδράνειας.

Στον Δήμο μας όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Με κριτήριο την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής λειτουργίας, καθημερινά εργαζόμαστε σε ένα νέο μοντέλο ανανέωσης και εκσυγχρονισμών των δομών και εξοπλισμών των σχολείων μας.

Η παιδεία είναι για εμάς προτεραιότητα.

Στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας, η κοινή μας βούληση με την Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΕΔΕ, είναι να δημιουργήσουμε κυψέλες γνώσης και καινοτομίας σε κάθε σχολική μονάδα. Κινούμαστε λοιπόν στο τρίπτυχο Ασφάλεια Μαθητών – Εκπαιδευτικών, νέες σύγχρονες δομές, καινοτομία και ανανέωση στα μέσα μετάδοσης της γνώσης.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε υλοποιήσει – εκτεταμένο πρόγραμμα ελαιοχρωματισμών στα παρακάτω σχολεία : 1ο, Ευαγγελική Σχολή, 5ο, 7ο, Γυμνάσια, 1ο, 2ο, 3ο Λύκεια.

-Συντηρήσεις εκτεταμένες και επισκευές σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια από το καλοκαίρι του 2020.

-Τοποθέτηση επιτοίχιων ανεμιστήρων σε Γυμνάσια και Λύκεια (100 τεμ.).

-Προμήθεια 70 tablets για την εξυπηρέτηση τηλεεκπαίδευσης σε μαθητές και οικογένειες που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια.

-Πλήρη ανανέωση των εξοπλισμών πληροφορικής σε 5 σχολεία της πόλης (60 Η/Υ, 5 servers 5 Βιντεοπροβολείς, 8 laptops, Μικρόφωνα, ηχεία και κάμερες, ενταγμένη στην Α΄ΦΑΣΗ εκσυγχρονισμού των σχολικών μονάδων.

-Air-conditions σε 1ο, 2ο Γυμνάσια, 1ο Γελ

-Τοποθέτηση νέων μικροκαδων απορριμμάτων στο Γυμνάσιο Ευαγγελικής.

Παράλληλα, προχωρήσαμε την έγκριση των μελετών πυρασφάλειας των σχολείων μας και την διαδικασία εφαρμογής τους με στόχο την απόκτηση πιστοποιητικών πυρασφάλειας μέχρι το τέλος του 2021.

Υποβάλλουμε, μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2021, στην σχετική πρόσκληση του προγράμματος Α. Τρίτσης, αίτημα για προμήθεια : Η/Υ, Βιντεοπροβολέων για όλες τις σχολικές μονάδες που δεν έχουν καλυφθεί στην Α΄ ΦΑΣΗ εκσυγχρονισμού.

Δρομολογούμε την ένταξη σε πρόσκληση του προγράμματος Α. Τρίτσης, επικαιροποιημένη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Σχ. Συγκροτήματος Νικομηδείας, προϋπολογισμού περίπου 3 εκ ευρώ.

Ολοκληρώσαμε από το καλοκαίρι του 2020 την αντικατάσταση και επισκευή όλων των υπαίθριων αθλητικών εξοπλισμών σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας και την κείμενη νομοθεσία.

Στελεχώσαμε τα Γυμνάσια και Λύκεια με επαρκές προσωπικό καθαριότητας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας.

Διεκδικούμε την στελέχωση των σχολείων μας με νέους Φύλακες και Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων αξιοποιώντας ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η υλοποίηση και ο προγραμματισμός δράσεων και έργων,  ξεπερνάει τα 3,5 εκ ευρώ γεγονός που αναδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον της πόλης μας που είναι η νέα Γενιά.

Όλοι μαζί στηρίζουμε την Δημόσια Εκπαίδευση. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της πόλης μας αξίζουν της προσοχής μας και την έχουν!!!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s