Ο Δήμος Παλ.Φαλήρου παρέλαβε κάδους ειδικής ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στην πηγή, παραδόθηκαν σήμερα στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου από την Περιφέρεια Αττικής 252 κάδοι εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν ήδη στο Δημαρχείο ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν στις υπηρεσίες και υποδομές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου καθώς και σε σχολεία,  ευαισθητοποιώντας και ενισχύοντας την προσπάθεια ανακύκλωσης που καταβάλλεται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την ενίσχυση του συστήματος διαλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στην πηγή.

Παράλληλα, σε κάθε κάδο θα υπάρχουν σχετικές οδηγίες χρήσης ώστε να μεγιστοποιείται το όφελος της προσπάθειας και να αξιοποιούνται στο σύνολο οι δυνατότητες του συστήματος.

Τόσο o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, όσο και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους και επισήμαναν ότι από κοινού, θα συνεχίσουν την προσπάθεια  για να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει στοχοθετήσει, έως  το 2025 η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μόνο μέσω σύγχρονων τρόπων και μέσων, ενώ ανάλογος εξοπλισμός θα διατεθεί και σε άλλους Δήμους

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής παρόντες ήταν οι Αρμόδιοι  Αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ, της Περιφέρειας Αττικής και της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, τόνισε ότι:
«Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με την επιτάχυνση σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών τον τελευταίο καιρό έχει αποδείξει ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ανακύκλωση αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της Δημοτικής μας Πολιτικής με στόχο μια πόλη καθαρή.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για τη διαρκή και πολύπλευρη στήριξη του σε αυτή την προσπάθεια  και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι Δημότες και οι κάτοικοι της πόλης μας θα στηρίξουν την προσπάθεια μας.
Παρά  τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε σημαντικές δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο κάθε δυνατότητα που μας δίνεται με στόχο αφενός να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης στο Παλαιό Φάληρο και αφετέρου να αλλάξουμε την νοοτροπία της νέας γενιάς, ενισχύοντας την φιλοσοφία της ανακύκλωσης, έως ότου γίνει καθημερινή πράξη ευθύνης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s