ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: «Βοηθάμε τους αδέσποτους φίλους μας να αντέξουν το κρύο»

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί σε συνεργασία τους φιλόζωους, έτσι ώστε όλοι μαζί να προστατέψουν τα αδέσποτα, τις επόμενες ημέρες που αναμένεται δριμύ ψύχος. Στην ανακοίνωση δίνονται και οδηγίες που μπορούν όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τροφή για τα αδέσποτα και βεβαιώσεις μετακίνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΥΟ

Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Δριμύ ψύχος θα εισβάλει στη χώρα μας και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, δια της Πενταμελούς Επιτροπής Αδέσποτων Ζώων που έχει συστήσει και σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας, βρίσκεται σε εγρήγορση. Καλούμαστε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο τώρα. Πέρα από το νερό και την τροφή, η προστασία από το κρύο και τον παγετό κρίνεται επιβεβλημένη. Η δημιουργία ενός ζεστού καταλύματος θα βοηθήσει πολύ τους μικρούς μας φίλους να ανταπεξέλθουν στη βαρυχειμωνιά.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές φιλόζωους της πόλης μας που με κρύο και βροχή, 365 μέρες το χρόνο, διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να ταΐζουν τις γάτες του Δήμου μας και όχι μόνο. Είναι εκεί για να στειρώνουν, να περιθάλπουν και να φροντίζουν τους μικρούς μας τετράποδους φίλους. Ευχαριστώ, επίσης, κι όσους από σεβασμό κι αγάπη προς τα αδέσποτα κατασκευάζουν αυτοσχέδια σπιτάκια για την προστασία τους από το κρύο. Μέχρι να έρθουν τα σπιτάκια που ο Δήμος θα παραγγείλει είναι μια σημαντική βοήθεια. Τις μέρες αυτές είμαστε δίπλα στα αδέσποτα περισσότερο από ποτέ. Οι εθελοντές σιτιστές μπορούν να παίρνουν τροφή από το Γραφείο Αστικής Πανίδας (Σινώπης 17) που μόλις άνοιξε καθώς και βεβαιώσεις (από το Δημαρχείο) που θα διευκολύνουν τη μετακίνησή τους για την παροχή βοήθειας και σίτισης» επισημαίνει η Αντιδήμαρχος, Υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας, Κλαίρη Δεληγιάννη.

Για κάθε συνεννόηση μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με την Αντιδήμαρχο  στο 213 2025936.

Σχολιάστε