Τοποθετήθηκε η πεζογέφυρα του Φλοίσβου

Η πεζογέφυρα του Φλοίσβου τοποθετήθηκε, όπως είχε προγραμματισθεί, το βράδυ του Σαββάτου 13 προς Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ξημερώματα. Πρόκειται για τη δεύτερη από τις έξι που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Τις εργασίες τοποθέτησης επέβλεψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Β. Σπανάκης, ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Δήμαρχος Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Δ. Νάνου, ο Προϊστάμενος της Διευθύνουσας Υπηρεσία του Υπ. Υποδομών Δ. Αναγνόπουλος, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο της τοποθέτησης πεζογεφυρών σε 6 θέσεις υψηλής επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Αττικής, αποτελεί έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με  προϋπολογισμό δημοπράτησης τα 13 εκ. ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε  και εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Συνολικά οι 6 πεζογέφυρες  που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία:
1. Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου, Άλιμος,
2. Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα,
3. Λεωφόρο Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή,
4. Λεωφόρο Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι,
5. Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο,
6. Λεωφόρο Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής, το σύνολο των πεζογεφυρών αναμένεται να έχει τοποθετηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Σε δηλώσεις του ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Με σύγχρονα έργα αναβαθμίζουμε το επίπεδο της οδικής ασφάλειας και προστατεύουμε αποτελεσματικότερα τις ζωές των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας. Η τοποθέτηση των 6 πεζογεφυρών είναι η αρχή. Θα συνεχίσουμε και με  άλλες παρεμβάσεις στο  οδικό  δίκτυο της Αττικής που είναι στην αρμοδιότητά μας, με στόχο να νιώθουν οι πολίτες πιο ασφαλείς αλλά και να βελτιώσουμε το επίπεδο της αστικής κινητικότητας. Προχωράμε δυναμικά».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ανάρτησε βίντεο από την τοποθέτηση της γέφυρας, στο οποίο αναφέρει και αρκετές λεπτομέρειες για τις επόμενες ημέρες, πότε θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία η γέφυρα κλπ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s