ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ξεκίνησε η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED

Η ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, η οποία είχε ανακοινωθεί προ μηνός από το Δήμο Νέας Σμύρνης, ξεκίνησε και προχωρά σταδιακά από την περιοχή του «Φάρου», με στόχο να καλύψει το συντομότερο όλη την έκταση του Δήμου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Σμύρνης αναφέρει:

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, τηρώντας τις δεσμεύσεις του, προχωρά σταδιακά στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με νέα τύπου led. Αυτό πρακτικά σημαίνει ασφαλέστερες συνθήκες κίνησης των πολιτών και της κυκλοφορίας των οχημάτων, εντυπωσιακή μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και εξοικονόμηση χρημάτων σε ποσοστό που δύναται να φτάσει στο εντυπωσιακό 50%.

Μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου μας, τηρούμε και τις ηθικές μας δεσμεύσεις έναντι του Πανευρωπαϊκού Συμφώνου των Δημάρχων, προωθώντας υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική και συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ξεκινώντας από την περιοχή του Φάρου (Άνω Νέα Σμύρνη) έως και την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου που ο σχεδιασμός προβλέπει αυτό να γίνει τέλος του έτους, θα έχουμε αλλάξει το φωτισμό στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Η δράση μας αυτή έρχεται να συνδυαστεί με την περιβαλλοντική μας παρέμβαση στον άξονα Αιγαίου – Κράτητος, όπου μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) αλλάζουμε το μικροκλίμα ολόκληρης περιοχής προβαίνοντας ταυτόχρονα και στην ανάπλαση της περιοχής των Λουτρών.

Η αναβάθμιση της ζωής των δημοτών μας με ταυτόχρονη αύξηση της ασφάλειας παραμένει μια διαρκής δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων στο Δήμο, που θα υλοποιείται μέρα με τη μέρα, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την ταχύτητα πραγματοποίησής της. Άλλωστε από το 2012, όταν ο Δήμος της Νέας Σμύρνης εκπόνησε το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε σειρά παρεμβάσεων με ταυτόχρονη μείωση των βλαβερών συνεπειών της εκπομπής CO2.

Όταν τα λόγια και οι πράξεις ‘συνεργάζονται’, τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα των προσδοκιών που δικαίως έχουν οι δημότες μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s