ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ένταση, επεισόδια και βίαιη παρέμβαση της Αστυνομίας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση υπερβολικής βίας. Όλα ξεκίνησαν όταν 4 αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» έφθασαν στην Πλατεία Ν. Σμύρνης, γύρω στις 15:00 το μεσημέρι, για να διεξάγουν ελέγχους για SMS σε πολίτες. Σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των ελέγχων, δημιουργήθηκε ένταση με κάποιους πολίτες. Η ένταση αυτή έγινε αντιληπτή από άλλους πολίτες που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην Πλατεία και αρκετοί εξ αυτών άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς. Στο σημείο αυτό άρχισε η ένταση. Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση, ενώ πολίτες με δεκάδες αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα το διαψεύδουν.

Τα όσα επακολούθησαν ανέβασαν επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Νέα Σμύρνη. Πάνοπλοι αστυνομικοί από όλη την Αθήνα έφθασαν στην Πλατεία και με πολύ βίαιο τρόπο άρχισαν να συλλαμβάνουν διάφορα άτομα. Έγιναν 11 συλλήψεις ατόμων, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχαν σε επεισόδια. Σε κάποιες των περιπτώσεων οι αστυνομικοί καταγράφηκαν από βίντεο να δέρνουν ανηλεώς πολίτες οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί.

Η βιαιότητα της Αστυνομίας προξένησε αντιδράσεις, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στην Πλατείας Νέας Σμύρνης και πορεία μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Η δημοτική παράταξη «Μία Πόλη Ανάποδα» δημοσίευσε βίντεο το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους άνδρες της ΕΛΑΣ:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s