Ανακοίνωση Δήμου Ν. Σμύρνης και Δημάρχου για τα επεισόδια της Κυριακής

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης για τα όσα έγιναν στην Πλατεία της πόλης την Κυριακή 7 Μαρτίου. Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Γραφείο Τύπου του Δήμου και αναφέρει:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΒΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία.Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα.
Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής.
Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες.


Ανακοίνωση Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης, εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα το πρωί, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Οι χτεσινές σκηνές υπέρμετρης αστυνομικής βίας και η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια Κυριακή μεσημέρι, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, είναι ένα τραύμα στην ψυχή της Νέας Σμύρνης.Ζήτησα ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα για τα γεγονότα. Στην τρέχουσα πολύ δύσκολη συγκυρία, η τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να επιδιώκεται και να επιτυγχάνεται μέσα σε ένα κλίμα ομόνοιας και δικαιοσύνης. Η επιβολή, και μάλιστα με τέτοιο βίαιο τρόπο, δημιουργεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην κοινωνική μας συνοχή, που θα μας ακολουθεί ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας. Αυτό δεν θα το επιτρέψω για την πόλη μας, την πόλη της προσφυγιάς και της δημοκρατίας».


Δηλώσεις Σταύρου Τζουλάκη στην ΕΡΤ

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης μίλησε το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου στην ΕΡΤ στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων «Οι εικόνες βίας που βιώσαμε όλοι στην πλατεία της Ν.Σμύρνης. Η αστυνομία δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα για αυτό διατάχθηκε και ΕΔΕ.

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s