ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Η επόμενη ημέρα των επεισοδίων – Ανακοινώσεις Δημοτικών Παρατάξεων, κομμάτων & φορέων

Θέση για τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι και απόγευμα της Κυριακής 7 Μαρτίου, πήραν οι Δημοτικές Παρατάξεις της πόλης. Στις ανακοινώσεις τους καταδίκασαν την αστυνομική βία. Παράλληλα υπάρχει κάλεσα από συλλογικότητες για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ν. Σμύρνης την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ…
ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ..

Η απρόκλητη,αυθαίρετη, αυταρχική βία και οι ξυλοδαρμοί των ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ σε βάρος των συμπολιτών μας που βρίσκονταν σήμερα στην Πλατεία μας ξεπέρασε καθε προηγούμενο.Καταδικάζουμε χωρίς περιστροφές κατηγορηματικά την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ που εκδηλωθηκε στην πόλη μας σε βάρος συμπολιτών μας .. απλά γιατί βρίσκονταν στην Πλατεία μας.
Ζητούμε τον εντοπισμό και την τιμωρία των ένστολων αυτουργών των ξυλοδαρμών και των εντολέων τους.
Καλούμε τους πολίτες σε μέτωπο ενάντια στην Αστυνομική βία και αυθαιρεσία που το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται συχνά στην πόλη μας με αφορμή τα μέτρα κατά της πανδημίας και που σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο .
Ζητούμε την ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την καταδίκη της αστυνομικής βίας έτσι όπως αυτή εκδηλώθηκε στην πόλη μας και την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Δ.Σ και την Δημοτική Αρχή για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας από την απρόκλητη επιθετικότητα ,τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία των Αστυνομικών δυνάμεων απέναντι τους και ιδιαίτερα ενάντια στους νέους και τις νέες της πόλης μας.


Σήμερα, Κυριακή 7/3, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τραμπουκισμούς και βιαιοπραγίες σε συμπολίτες μας οικογενειάρχες και νέους ανθρώπους που έκαναν τον περίπατό τους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ηλικιωμένων και μικρών παιδιών.
Καταδικάζουμε απερίφραστα το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών.
Απορρίπτουμε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, που αποφεύγει να πάρει θέση και να στηρίξει τους συμπολίτες μας, θύματα της βίας, και μάλιστα την ώρα που κάποιοι βρίσκονται χτυπημένοι ή τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί στη ΓΑΔΑ.
Ζητάμε από τη Δημοτική αρχή, μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας που βιώνουμε όλοι μας, να αναλάβει πρωτοβουλία και να θωρακίσει την προστασία και ασφάλεια των δημοτών μακριά από αστυνομοκρατικές μεθόδους καταστολής που δεν ταιριάζουν στην ειρηνική ιστορία της πόλης μας.
Ζητάμε άμεσα τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης καταδικάζει τα χτεσινά γεγονότα στην πλατεία, όπου κόσμος που βρισκόταν δέχτηκε απρόκλητη επίθεση και εκφοβισμό από αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο του ελέγχου των μέτρων για τον κορονοιό.
Έχουμε κατ’ επανάληψη «ενοχλήσει» το δήμαρχο, καταγγέλλοντας το όργιο αστυνομοκρατίας στην Πλατεία και το Άλσος Νέας Σμύρνης και καλώντας τον να πάρει θέση. Μέχρι σήμερα μας δήλωνε αναρμόδιος!
Μετά τα απαράδεκτα χθεσινά γεγονότα και παρά τις επίμονες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε μαζί του, εκείνος παρέμενε άφαντος, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε με μια ανακοίνωσή του, η οποία είναι τουλάχιστον άστοχη, αν όχι επικίνδυνη!
Καλούμε το δήμαρχο και τους συμβούλους της δημοτικής αρχής να καλέσουν αμέσως έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να πάρουν θέση για τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν χθες στην περιοχή τόσο το μεσημέρι, όσο και το απόγευμα.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι:
Γιάννης Κιουλανής
Άγγελος Βρεττός


ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Η περίοδος της καραντίνας φανέρωσε το πραγματικό και εφιαλτικό πρόσωπο της εξουσίας. Όταν ο Χρυσοχοΐδης έλεγε ότι “η αστυνομία είναι στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας”, εννοούσε ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα, ότι δηλαδή η αστυνομία είναι ο βασικός ρυθμιστής της καθημερινότητάς μας και κύριο μέλημα είναι η καταστολή κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, κάθε πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας. Ένας λαός που είναι κλεισμένος στο σπίτι του, που στριμώχνεται στα ΜΜΜ, που η ζωή του έχει μπει σε αναστολή, που στερείται τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την υγεία, λεηλατείται καθημερινά από οπλισμένους αστυνομικούς και κατηγορείται με αλαζονεία ως ένοχος της κρίσης από τους εντεταλμένους κόλακες της κυβέρνησης.

Την Κυριακη 7 Μαρτίου οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα κρεσέντο βίας από την αληταρία του Χρυσοχοΐδη. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά για μία αλλεπάλληλη, μανιακή και ατιμώρητη καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας, η οποία λειτουργεί με την λευκή επιταγή της κυβέρνησης. Αυτό μαρτυρούν τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων: η εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων για το νόμο Κεραμέως, η απαγόρευση των διαδηλώσεων αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Κουφοντίνα και η άνευ προηγουμένου βίαιη καταστολή τους με αύρες και δακρυγόνα, η φασιστικής έμπνευσης επίθεση σε παρέμβαση κατοίκων στη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου το Σαββατο 6 Μάρτη, η επιδρομή των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΥ με αφορμή ένα κρεμασμένο πανό στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα το βράδυ του Σαββάτου. Σε μια περίοδο που κυριαρχούν οι αποκαλύψεις για τη βία, την τρομοκράτηση στο χώρο της τέχνης και το ξεγύμνωμα παιδεραστών εκλεκτών της εξουσίας, η καταστολή της κοινωνίας που αντιστέκεται, είναι το χαρτί που παίζουν οι κυβερνώντες για να παραμείνουν αλώβητοι.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες και συμβαδίζουν με αυτές της κυβέρνησης και όποιας άλλης αρχής, που επιλέγει μια πολιτική διαχείριση με οδηγό την καταστολή. Ο δήμαρχος είναι υπόλογος για το γεγονός ότι αφήνει τους κατοίκους της πόλης έκθετους σε τέτοια βία και ασυδοσία και δεν παίρνει καν ξεκάθαρη θέση καταδίκης των γεγονότων.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με απαγόρευση της κυκλοφορίας και στρατό κατοχής στις γειτονιές, αλλά με άμεση ενίσχυση και θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ακόμη και αν η θεωρία του περιορισμού των κοινωνικών επαφών για τη μείωση της διασποράς του ιού ενέχει ορθολογικά στοιχεία, όταν η απαγόρευση κυκλοφορίας αξιοποιείται σαν μηχανισμός καταστολής, κανένας δεν μπορεί να παραμένει ουδέτερος. Ο μόνος δρόμος για όποια και όποιον ασφυκτιά με αυτή την κατάσταση, είναι να ακυρωθούν τα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα και να παρθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες!
Όλες-οι στιςδιαδηλώσεις ενάντια στην κρατική καταστολή
Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση της Τρίτης 9 Μαρτίου στις 6μμ στην πλατεία Νέας Σμύρνης

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Η απροκάλυπτη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας εναντίον κατοίκων της Νέας Σμύρνης, με πρόφαση την τήρηση των δήθεν μέτρων κατά της πανδημίας, δεν καταδεικνύει μόνο τη διάθεση καταστολής κάθε αντίστασης στα συνεχιζόμενα  κυβερνητικά ραπίσματα των λαϊκών δικαιωμάτων και ατομικών ή συλλογικών ελευθεριών. Δεν χαϊδεύει τα αυτιά μονάχα ενός ακροδεξιού ακροατηρίου. Αποτελεί  όργανο ενός ιδεολογικού μηχανισμού τρομοκρατίας, που δρώντας προληπτικά,  παραλύει οποιαδήποτε σκέψη άρνησης  της  λαίλαπας  που ισοπεδώνει όλες τις λαϊκές κατακτήσεις.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ καταδικάζει απερίφραστα την αστυνομική βία  σε βάρος πολιτών, την προσχεδιασμένη παρουσία πενήντα αστυνομικών στην Πλατεία και τις διώξεις σε βάρος προσώπων για παραβάσεις του μισού ποινικού κώδικα. Αντίθετα διώξεις πρέπει να ασκηθούν κατά των αστυνομικών που με βαρβαρότητα χτυπούν με πτυσσόμενα γκλόμπς τα κεφάλια πολιτών που απλά διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της Αστυνομίας, όπως και εναντίον εκείνων που πέταξαν κροτίδες και χημικά μέσα στη διαδήλωση που αυθόρμητα προκλήθηκε από τη στάση της.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που εξισώνει τη συμπεριφορά των πολιτών με τη συμπεριφορά της Αστυνομίας μοιάζει να συντάχθηκε όχι στην Ελ. Βενιζέλου 18 αλλά στην Πειραιώς 62. Η Δημοτική Αρχή εντελώς απαράδεκτα, αντί να σταθεί στην αστυνομική βία κατά των κατοίκων καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα, το δήμιο με τον σφαγιαζόμενο. Η στάση της, στην πράξη, στρέφεται κατά των δημοτών και πρέπει να λογοδοτήσει, σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για την επαίσχυντη αυτή ανακοίνωση.  


Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουμε την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίονκόσμου που βρισκότανστην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής.  Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιευτήκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Κ.Ο. Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει ότι με την βία, την σκληρή καταστολή και την τρομοκρατία των πολιτών θα περιορίσει την διασπορά της πανδημίας. Αυτό απέδειξε και σήμερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση, από αστυνομικές δυνάμεις, οικογένειες που έκαναν τον περίπατό τους κατά την διάρκεια ελέγχου για τα μέτρα προστασίας.

Καθημερινά μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνεται το αδιαχώρητο από κόσμο που στοιβάζεται για να πάει με κίνδυνο της ζωής του στην δουλειά του. Εκεί δεν κολλάει ο covid – 19. Μέσα στους εργασιακούς χώρους με ελλιπή ή και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας χιλιάδες εργαζόμενοι παλεύουν για το «μεροκάματο του τρόμου». Εκεί δεν κολλάει ο covid – 19.

Για την ουσιαστική προστασία της Υγείας του λαού απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα και όχι καταστολή. Να αυξηθούν τα τεστ και να εφαρμόζονται στους εργασιακούς χώρους. Να αυξηθούν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς με νέα οχήματα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια τους με ταυτόχρονη επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα και ένταξή τους στο σύστημα εφημερίας. 


EΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ –ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Καταγγέλλουμε αστυνομοκρατία και βία στη Νέα Σμύρνη

Ο εχθρός λαός…….
Τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας είχαμε την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν  νεαρούς πολίτες  αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών.
Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων και τα σχετικά δημοσιεύματα, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ εμφανίστηκε στην πλατεία, τη στιγμή που οικογένειες, μικρά παιδιά και πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα. Άρχισαν να κόβουν αυθαίρετα πρόστιμα στον κόσμο, παρενόχλησαν οικογένεια με παιδιά γιατί καθόταν σε παγκάκι, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας νεαρός τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό του, κάλεσαν ενισχύσεις και τον κυνήγησαν.  
Κατέφθασαν ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΕΛΤΑ, απέκλεισαν την μια είσοδο της πλατείας και άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο, να χτυπάνε και να κάνουν προσαγωγές. Πολλά βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.
Αλλά και η αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, με τη συμμετοχή 1000 περίπου συμπολιτών μας διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (διαχείριση πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει.

Ντροπή και αίσχος!
Υπάρχει δημοκρατία;
Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη;
Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία;
Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία;
Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές;
Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας.
Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά..
Να αφεθούν ελεύθεροι οι 11 συμπολίτες μας που προσάχθηκαν στη ΓΑΔΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s