Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις του Δήμου Ν. Σμύρνης

Στην παράταση των μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις προχωρά ο Δήμος Νέας Σμύρνης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για παράταση των μέτρων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της Νέας Σμύρνης λόγω της πανδημίας του Covid 19, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την υποστήριξη των επιχειρήσεων, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη διασφάλιση της ομαλής επανόδου λειτουργίας της αγοράς με τα ακόλουθα μέτρα:

– Απαλλαγή Δημοτικών Τελών στις πληττόμενες επιχειρήσεις, για το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2021 και για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του Covid 19.

– Απαλλαγή τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα), για το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2021 και για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του Covid 19.

Η δημοτική αρχή θα επανεξετάσει τα ανωτέρω μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, που αφορά στην Αίτηση Απαλλαγής Δ.Τ. & Μείωση Τέλους Κοινοχρήστων Χώρων πάνω στον κόμβο υπηρεσιών GovHUB και δίνει τη δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών, επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Μπορείτε να εισέρχεστε σε αυτή με τους κωδικούς του taxisnet και ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση: https://dt.govapp.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s