ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Στήριξη στους συλληφθέντες μαθητές από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία με τις οικογένειες των 5 μαθητών της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι έχουν συλληφθεί το βράδυ της 9ης Μαρτίου, μετά την επεισοδιακή πορεία διαμαρτυρίας, είχε ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης. Ο κ. Τζουλάκης τις επόμενες ημέρες  μετά  το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 11 Μαρτίου, κατά το οποίο ενημερώθηκε για την ύπαρξη μαθητών της Ν. Σμύρνης ανάμεσα στους συλληφθέντες, επικοινώνησε με τους διευθυντές των σχολείων των μαθητών και ζήτησε να έρθει σε επαφή με τις οικογένειες τους.

Κατά την επικοινωνία που είχε ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών πως τόσο ο ίδιος, όσο και η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης, είναι στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν, ενώ ζήτησε να λάβει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση του καθενός ξεχωριστά. Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολύδωρος Συρίγος είχε επικοινωνία τόσο με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και με την ΕΛΜΕ, σχετικά με την όλη υπόθεση.

Το θέμα της ύπαρξης μαθητών, ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια της Τρίτης 9 Μαρτίου, έφεραν στη δημοσιότητα παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο σύλλογος εκπαιδευτικών της Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα οι παρατάξεις Στροφή Ν. Σμύρνης, Λαϊκή Συσπείρωση και Μία Πόλη Ανάποδα, κατέθεσαν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 11 Μαρτίου πρόταση για στήριξη των συλληφθέντων. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

Ο κ. Συρίγος μας ανάφερε γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση της αντιπολίτευσης:
«Η δημοτική αρχή προέβαλε τις εξής αντιρρήσεις. Ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν γνώριζε ποιοι είχαν συλληφθεί και με ποια κατηγορία. Ότι ζητήθηκε να εκδοθεί ψήφισμα στήριξης προς όλους ανεξαιρέτως τους συλληφθέντες, κάποιοι εκ των οποίων δεν είναι καν κάτοικοι της Νέας Σμύρνης και σήμερα έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Ότι ζητήθηκε ο Δήμος να στηρίξει νομικά τους συλληφθέντες, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πρακτικά γιατί δεν επιτρέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία. Γι αυτό και δεν ψηφίσαμε την πρόταση της αντιπολίτευσης. Προφανώς και θα σταθούμε δίπλα στους συλληφθέντες μαθητές της πόλης μας, αλλά αυτό θα το κάνουμε με χαμηλούς τόνους και μακριά από τη δημοσιότητα. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους διευθυντές των σχολείων τους και με τις οικογένειές τους και θα είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s