Η Ιωάννα Καρυοφύλλη εξελέγη πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

Η Ιωάννα Καρυοφύλλη είναι η νέα πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή για την αθλητική πολυομοσπονδία των ΑμεΑ. Γίνεται και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, διαδεχόμενη τον Γιώργο Φουντουλάκη που αποχωρεί από την ηγεσία της μετά από 12ετή θητεία.

Η Ιωάννα Καρυοφύλλη, σήμερα Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Εθνική Στέγη» του Δήμου Νέας Σμύρνης και Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε επί σειρά ετών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Διετέλεσε:

Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (2000-2004), Γενική Διευθύντρια Παραολυμπιακών Αγώνων της οργανωτικής επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ειδικού Αθλητισμού (1998-2000), Μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (2005-2009), Μέλος της Επιτροπής Αθλητισμός & Γυναίκα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (1997-2001), Πρόεδρος Οργανωτικών Επιτροπών διεξαγωγής Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων ΑΜΕΑ, Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Canoe Kayak, Μέλος της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Μέλος της Φιλίππου Ενώσεως. Επί σειρά ετών διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γενική Γραμματέας Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα», μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ, μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Κρίκος Ζωής», μέλος της Επιτροπής για την Ισότητα στον Αθλητισμό του Ευρωπαϊκού μη Κυβερνητικού Οργανισμού «ENGSO».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ:

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Η εκλογή της Ιωάννας Καρυοφύλλη στη θέση της προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Νέας Σμύρνης, για τη δημοτική αρχή και ευρύτερα για την παράταξή μας. Γίνεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της ΕΟΑΜ-ΑμεΑ και η εκλογή της σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την αθλητική ομοσπονδία των ΑμεΑ.
Η Ιωάννα μετά από την πολύχρονή της επαγγελματική δραστηριότητα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ασχολήθηκε με τα κοινά της πόλης μας ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος το 2014 και επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2019, υπηρετώντας από διάφορες θέσεις το δήμο μας, με τελευταία της θέση αυτή της προέδρου του νομικού προσώπου της Εθνικής Στέγης.
Με τη δήλωσή μου αυτή θέλω να τη συγχαρώ δημόσια. Είμαι σίγουρος ότι θα εκτελέσει επάξια τα νέα της καθήκοντα στην ομοσπονδία, όπως επάξια επιτελεί το έργο της στο Δήμο Νέας Σμύρνης μέχρι και σήμερα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s