Συμμετοχή του Δήμου Ν. Σμύρνης στη 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Δήμων φιλικών προς την Οικογένεια

O Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετέχει στη 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Δήμων φιλικών προς την οικογένεια. Το Δήμο θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Χρηστάκης, ο οποίος θα είναι ένας εκ των ομιλητών της Συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου διαδικτυακά. Το συνέδριο διοργανώνουν η Ένωση Πολύτεκνων Οικογενειών της Εσθονίας και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πολυτέκνων (ΕLFAC).

Ο κ. Χρηστάκης, τόσο ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» όσο και ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενός Δήμου που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Υποστήριξη της Οικογένειας, θα μιλήσει για το πώς μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναπτύξει οικογενειακή πολιτική και κατ’ επέκταση να ενισχύσει τη δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών.

Πρόσφατα με απόφαση Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη συστάθηκε στο Δήμο Νέας Σμύρνης Γραφείο Υποστήριξης της Οικογένειας με σκοπό την ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικής ολιστικής προσέγγισης για την οικογένεια, με δυνατότητα πληροφόρησης για όλες τις δέσμες ενεργειών του Δήμου προς τη οικογένεια, με γνώμονα την έγκυρη ενημέρωση των γονέων και την σωστή δικτύωση με όλες τις δημοτικές υπηρεσίες. Ο σχεδιασμός και υλοποίηση της στρατηγικής κινείται στην σωστή διασύνδεση των δομών και υπηρεσιών φροντίδας με τους γονείς με στόχο την δημιουργία συνθηκών κοινωνικής συνοχής για το οικογενειακό περιβάλλον.

Στο Δήμο Νέας Σμύρνης ήδη λειτουργούν υπηρεσίες και παροχές για οικογένειες, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, αναπτύσσονται πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, οικογενειακό περιβάλλον (πάρκα, αστικός σχεδιασμός για οικογένειες με παιδιά) με προοπτική, μέσα από την ανάπτυξη της παρούσας στρατηγικής, τη δημιουργία Σημείου Πληροφοριών για Οικογένειες.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Χρηστάκη την Πέμπτη 25/3/2021 στις 12:35μ.μ. μπορούν μέσω της μετάδοσης η οποία θα γίνει από τις παρακάτω σελίδες:

www.lasterikkad.ee

www.elfac.org

και από το κανάλι στο YouTube της ELFAC

Η παρουσίαση έχει τίτλο: «From social provision to social cohesion» και μέσα σε αυτή γίνεται εκτενής αναφορά στον Δήμο μας και το νεοσύστατο Γραφείο Υποστήριξης της Οικογένειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s