ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ»

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου, σύμφωνο συνεργασίας με την «ΙΑΣΙΣ». Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η διεύρυνση του κύκλου δράσεων της Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου και η βελτίωση της αποτελεσματικότητά της, ως προς την παροχή κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης σε πολίτες της Νέας Σμύρνης.

Η συνεργασία αυτή αφορά παροχές σε άτομα, που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως ή είναι απομονωμένα, έχουν κινητικές δυσκολίες, περιορισμένες φυσικές –πνευματικές δυνατότητες, γενικά άτομα που χρήζουν ιατρονοσηλευτικής ή και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και φροντίδας.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ν. Σμύρνης, «Επιδιώκεται η εύρεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κοινών δράσεων και σκοπών, η αναζήτηση Πόρων Χρηματοδότησης, χωρίς επιβάρυνση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου. Επίσης στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου μας και της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ εντάσσονται και δράσεις που αφορούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την υποστήριξη προγραμμάτων για τους αστέγους, την συνδιοργάνωση με συλλόγους γονέων ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων στα σχολεία του Δήμου και την ανάπτυξη του κινήματος εθελοντισμού».

Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρουμένων των μέτρων προστασίας για την μη διάδοση του κορονοϊού, από του Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη και εκπροσώπους της «ΙΑΣΙΣ». Στην όλη διαδικασία παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Παναγιώτης Γιατζίδης, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Κλαίρη Δεληγιάννη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γιώργος Ιωακειμίδης.


Ποιά είναι η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Από το 2005 έως σήμερα στο επίκεντρο της Α.μ.Κ.Ε. ΙΑΣΙΣ βρίσκεται ο άνθρωπος. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα πρότυπα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων του φορέα υπολογίζεται από το 2006 έως σήμερα σε 500.000+ άτομα.

Η Α.μ.Κ.Ε. ΙΑΣΙΣ είναι εγγεγραμμένο μέλος στο: Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υπουργείου Εργασίας, Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας (09110AEN21094032N-0798/09110AEN21094032N-0721). Παράλληλα, η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, ως ολοκληρωμένο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, είναι  πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο – ΚΕΔΙΒΙΜ1 από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (κωδ. 2100625), ενώ είναι και φορέας εφαρμογής του μέτρου της κοινωφελούς εργασίας (ΦΕΚ Τευ.Β’3647/2017). Η Α.μ.Κ.Ε ΙΑΣΙΣ εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Ο φορέας διαθέτει σύστημα διαχείρισης επάρκειας πιστοποιημένο από την Ειδική Υπηρεσίας Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (1483/18-06-13). Σε ετήσια βάση η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ αναρτά τις δαπάνες της στη Διαύγεια και παραδίδει αναλυτικό απολογισμό στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Υπουργείο Υγείας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s