ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Αφιερώματα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Διαδικτυακές δράσεις και παραστάσεις Καραγκιόζη με θέμα την Επανάσταση του 1821 διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο του μεγάλου διαδικτυακού αφιερώματος στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Παραστάσεις Καραγκιόζη 4 Απριλίου-25 Απριλίου 2021

Οι παραστάσεις θα προβληθούν από το κανάλι του Πολιτιστικού Οργανισμού στο youtube, αλλά και από τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις Κυριακές 4-11-18  και 25 Απριλίου.  

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Οργανισμου:
Την επιμέλεια των παραστάσεων έχει ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Αλέξανδρος Μελισσηνός, ο οποίος θα πραγματοποιήσει και την πρώτη παράσταση με τίτλο « Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821», ενώ ακολουθούν «Το φάντασμα του Σεραγίου», από τον καραγκιοζοπαίκτη Τάσο Δουρμούσογλου, ο «Μαύρος Ξιφομάχος», από τον Χάρη Μπιλλίνη και η «Κρεμάλα του Γρηγορίου Ε΄»  από τον  Τάσο Γεωργίου.  

Το μεγάλο διαδικτυακό αφιέρωμα που ετοίμασε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 περιλαμβάνει επίσης θεματικά βίντεο που θα προβληθούν από το κανάλι του Πολιτιστικού Οργανισμού στο youtube, αλλά και από τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ολοκληρώνοντας το σύνολο των διαδικτυακών δράσεων, με στόχο την τόνωση της συλλογικής μνήμης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, που δεν επιτρέπει ζωντανές επετειακές εκδηλώσεις. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο οποίος είχε και την επιμέλεια των δράσεων, «συντασσόμαστε κι εμείς με κάθε εγχείρημα που τιμά την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, επιχειρώντας να συμβάλλουμε στην προώθηση του μηνύματος του Αγώνα και των  προεκτάσεών του. Η πόλη της Νέας Σμύρνης έχει πρωταγωνιστήσει κατά το παρελθόν σε ιστορικά γεγονότα κομβικής σημασίας για το ελληνικό έθνος και οι κοινές αναφορές με τον Αγώνα του ‘21 είναι προφανείς και δεδομένες.»

  • Η φιγούρα που συνοδεύει το Δελτίο Τύπου προέρχεται από τη συλλογή του Μουσείου Καραγκιόζη Νέας Σμύρνης «Μάνθος Αθηναίος» που σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

Πρόγραμμα Διαδικτυακών Δράσεων

Ο  κύκλος των διαδικτυακών δράσεων  περιλαμβάνει θεματικές προβολές βίντεο, ακολουθώντας τις παρακάτω ενότητες:

1η Απριλίου: Ηγετικές Προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης.

8 Απριλίου: Η ελληνική σημαία και τα Σύμβολα της Επανάστασης.

15 Απριλίου: Οπλισμός και Ενδυμασία των Ελλήνων Οπλαρχηγών.

22 Απριλίου: Η αποτύπωση της Επανάστασης στην Τέχνη.

Κυριακές 4-11-18-25 Απριλίου: Παραστάσεις Καραγκιόζη με ιστορικές αναφορές στο 1821 

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο you tube NS Culture  και στο facebook https://www.facebook.com/culturens

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s