Προωθεί νέες ψηφιακές δράσεις ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Σε περαιτέρω ψηφιακές δράσεις προχωρά ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος προσαρμόζεται με γοργούς ρυθμούς στις απαιτήσεις της εποχής, λόγω της πανδημίας του COVID-19, η οποία έπληξε σε μεγάλο βαθμό την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας. Παράλληλα, η πανδημία έκανε πιο εμφανή από ποτέ την ανάγκη για νέες και έξυπνες λύσεις στους παραπάνω τομείς, οι οποίες θα επιτρέπουν την συνεχή λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσουν την προσβασιμότητα τους σε καταναλωτές και επισκέπτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με πρωτοβουλία του Δημάρχου  Γιάννη Φωστηρόπουλου, προωθεί δύο νέες πολύ σημαντικές δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου:

  • Η συντονισμένη ψηφιακή υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω της εφαρμογής Agora Delivery – μιας εφαρμογής για smart phones που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο να παρέχει εύκολη και άμεση πρόσβαση σε τοπικά καταστήματα στους καταναλωτές και μια πλατφόρμα e-commerce για έμπορους και επιχειρηματίες, με ολοκληρωμένη παροχή ηλεκτρονικού καταστήματος άμεσα και εντελώς δωρεάν.
  • Η ένταξη του Δήμου και των τοπικών επιχειρήσεων και πολιτισμικών φορέων στην εφαρμογή VISIT GREECE, την επίσημη εφαρμογή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T.) με τη υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού. Στόχος της εφαρμογής είναι να βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία των τουριστών, ενώνοντας παράλληλα πιο εύκολα τους επισκέπτες με τοπικά αξιοθέατα, επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Οι δύο παραπάνω δράσεις θα αναπτυχθούν παράλληλα, σε συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τοπικούς φορείς, εθελοντές και επιχειρήσεις ενώ υπεύθυνος έχει τεθεί ο Αντιδήμαρχος Παρακολούθησης και Υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κ.Ε.Π. και Ανάπτυξης Ψηφιακής Πολιτικής Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου: «Σύντομα θα ακολουθήσουν αναλυτικά Δελτία Τύπου, με περισσότερες πληροφορίες για τις επιμέρους δράσεις, καθώς και τους τρόπους συμμετοχής και ένταξης των τοπικών επιχειρήσεων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s