ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Σε λειτουργία η «έξυπνη» διάβαση στην οδό Ομήρου

Μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Ομήρου, τοποθετήθηκε από το Δήμο Νέας Σμύρνης μία από τις πιο προηγμένες διαβάσεις πεζών της Ευρώπης.

Η διάβαση λειτουργεί χωρίς την ύπαρξη φωτεινού σηματοδότη και προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς.

Οι πολίτες που θέλουν να διασχίσουν τη διάβαση πατούν το κουμπί που βρίσκεται στο κολωνάκι επί του πεζοδρομίου. Μετά το χαρακτηριστικό ήχο ανάβουν πορτοκαλί φώτα για τέσσερα δευτερόλεπτα, αμέσως μετά ανάβουν κόκκινα φώτα επί της ασφάλτου, λευκά φώτα στις πινακίδες προτεραιότητας των πεζών, πράσινα φώτα στα πόδια των πεζών για να ξεκινήσουν και ταυτόχρονα ένας χαρακτηριστικός ήχος που ενημερώνει τους πολίτες με προβλήματα όρασης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου: «Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου αναβοσβήνουν πορτοκαλί φώτα για να ενημερώνουν τους οδηγούς ότι πλησιάζουν σε διάβαση πεζών και λευκά φώτα επί των πινακίδων προτεραιότητας των πεζών για ακριβώς τον ίδιο λόγο. Το σύστημα ασφαλούς διάβασης Melon είναι ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής και προσφέρει ασφαλείς διελεύσεις στους πεζούς ενώ συνεισφέρει στην δημιουργία καλύτερης οδηγικής κουλτούρας».

Η Νέα Σμύρνη είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έχει εγκαταστήσει το συγκεκριμένο προηγμένο σύστημα σε διάβαση χωρίς φωτεινό σηματοδότη, «δίνοντας ουσιαστική προτεραιότητα στους πεζούς που χρησιμοποιούν αυτό το πολυσύχναστο σημείο της πόλης καθημερινά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s