ΒΑΓΓ. ΧΑΤΖΑΤΟΥΡΙΑΝ: «106 χρόνια μετά, η Γενοκτονία συνεχίζεται»

Με αφορμή την επέτειο των 106 από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, ανάρτησε κείμενο με δήλωση του στη σελίδα του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζατουριάν:

«Σήμερα, όλοι οι Αρμένιοι, θυμόμαστε την επέτειο των 106 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα του 1915 και τιμούμε τη μνήμη του 1.500.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Σήμερα όμως 106 χρόνια μετά, έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε και εκείνους που πριν 33 χρόνια, με την ισχυρή και επίμονη απαίτησή τους για ανεξαρτησία, ανακήρυξαν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Γιατί είναι όλοι εκείνοι που σήμερα βλέπουν να ξετυλίγεται ξανά μπροστά στα μάτια τους η ιστορία της Γενοκτονίας που δυστυχώς συνεχίζεται….

Πριν σχεδόν 7 μήνες, στις 26 Σεπτεμβρίου2020, το Αζερμπαϊτζάν, με την προτροπή και ουσιαστική βοήθεια της Τουρκίας και χιλιάδων μισθοφόρων, επιτέθηκε στη Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ-Αρτσάχ, στα ιστορικά αρμενικά εδάφη, που αποδεικνύονται από τα δεκάδες μοναστήρια και τα χιλιάδες μνημεία από τα βάθη των αιώνων. Ο άνισος πόλεμος διήρκησε 44 μέρες. Οι Αρμένιοι στρατιώτες και εθελοντές αμύνθηκαν ηρωικά, αλλά η πλάστιγγα, όπως ήταν φυσικό, έγειρε υπέρ της Αζερο-Τουρκικής συμμαχίας και των μισθοφόρων τους.

Κατά τον άνισο αυτό πόλεμο η Γενοκτονία επαναλήφθηκε, αφού σε καθημερινή βάση βομβαρδίστηκαν και μη στρατιωτικοί στόχοι, βομβαρδίστηκαν οι άμαχοι, με απαγορευμένες βόμβες διασποράς, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιήθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής (βόμβες φωσφόρου), καταστράφηκαν εκκλησίες, μνημεία, νοσοκομεία, σχολεία. Τα τούρκικα drones στόχευσαν ακόμα και τα νοσοκομειακά οχήματα, που μετέφεραν τραυματισμένους πολίτες.

Ακόμη και μετά τον 44ήμερο πόλεμο και την υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας, η Γενοκτονία συνεχίζεται.

Αυτή τη φορά η πολιτιστική γενοκτονία, αφού οι κατακτητές καταστρέφουν εκκλησίες και μνημεία που έχουν ριζωθεί δεκάδες αιώνες στα κατεχόμενα εδάφη του Αρτσάχ.

Δεκάδες μνημεία και εκκλησίες ήδη έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τον κατεχόμενο στρατό, με σκοπό να εξαφανιστεί οποιοδήποτε αρμένικο στοιχείο που αποδεικνύει ότι τα εδάφη αυτά ιστορικά υπήρξαν αρμένικα.

Ακόμα και σήμερα, με την υπογραφή εκεχειρίας στις 9 Νοεμβρίου 2020, το Αζερμπαϊτζάν, καταπατώντας το άρθρο για την ανταλλαγή αιχμαλώτων, κρατά παράνομα περισσότερους από 200 αιχμαλώτους στρατιώτες και πολίτες.

Και ως επιστέγασμα, η νέα προκλητική ενέργεια ΜΙΣΟΥΣ και ΦΡΙΚΗΣ : πριν από 10 ημέρες ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν εγκαινίασε το «Πάρκο Τροπαίων», όπου εκτίθενται τα κράνη των θυσιασθέντων Αρμενίων, κέρινα ομοιώματα με νεκρούς και αιχμαλώτους Αρμενίους της πρόσφατης σύρραξης.

Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα σιώπησε το 1915, σιώπησε στην επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας. Σιωπά και σήμερα με το φρικτό «Πάρκο Τροπαίων», όπου εκτίθενται τα κράνη των θυσιασθέντων Αρμενίων, κέρινα ομοιώματα με νεκρούς και αιχμαλώτους Αρμενίους της πρόσφατης σύρραξης, που με υπερηφάνεια εγκαινίασε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και επισκέπτονται καθημερινά γονείς με τα παιδιά του.

 ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΚΤΙΝΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΖΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s