Αναβαθμίζονται ενεργειακά σχολικά κτίρια της Νέας Σμύρνης

Παρουσία του Δημάρχου Ν. Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη, υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη η Πράξη για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ν. Σμύρνης συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σχολεία:

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης 
  • 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης
  • 1ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Τα έργα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, θερμοϋγρομόνωση δώματος, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος (Net Metering).

Επισημαίνεται, πως οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 32 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκ. ευρώ, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης κυρίως νησιωτικοί Δήμοι, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 6.7 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την ποιοτική βελτίωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνουμε σε δράσεις υπέρ της ενίσχυσης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των πόλεων μας, αλλά και την προσήλωση στο στόχο μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πιο «πράσινη» Περιφέρεια, επενδύουμε σε δράσεις τέτοιου είδους που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Με τον Δήμαρχο Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκη έχουμε άριστη συνεργασία και σ΄ αυτό το πλαίσιο δρομολογούμε για την πόλη του πολλά σημαντικά έργα, προς όφελος των πολιτών. Με γρήγορο βηματισμό και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε το έργο μας για να αλλάξουμε την Αττική».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέας Δήμητρα Νάνου, ανέφερε: «Προωθούμε παρεμβάσεις για να θωρακίσουμε τα σχολικά κτίρια και να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα, με όλα τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτές, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των συνθηκών διδασκαλίας και αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά την καθημερινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού. Είναι και αυτός ένας τρόπος ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των μαθητών, ως μελλοντικών ενεργειακών καταναλωτών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s