ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: 19 κάτοικοι κατά του πάρκου σκύλων – Αντιδράσεις στο διαδίκτυο εναντίον τους

Λουκέτο” στο πάρκο αναψυχής σκύλων δεσποζόμενων, που κατασκεύασε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, επιχειρούν να βάλουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως αναφέρει το news247.gr, συνολικά 19 πολίτες ζητούν την κατάργηση του πάρκου, το οποίο θα βρίσκεται μέσα σε ελεύθερο  χώρου πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής και σε έκταση 1.130 τ.μ., που θα είναι περιφραγμένο με ειδικές κατασκευής για να γυμναστούν τα ζώα συντροφιάς. 

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και ο χώρος έχει δηλωθεί στην διεύθυνση Πολίτικης Προστασίας ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού, και για αυτό δεν θα πρέπει να είναι περιφραγμένος. 

Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να κάνουν λόγο για “υψηλή ηχορύπανση” από τα γαυγίσματα των σκυλιών, που ξεπερνούν τα προβλεπόμενα ανεκτά όρια σε αστικό επίπεδο, ενώ επισημαίνουν ότι παραβιάζεται το δικαίωμα στην υγεία και στην ισότητα των πολιτών. Υποστηρίζουν δε, πως η απόφαση του Δήμου θα πρέπει να ακυρωθεί καθώς ήδη έχει διαταχθεί η σφράγισή του από τον Ιανουάριο, καθώς δεν προβλέπεται στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο η χρήση πάρκου σκύλων, ενώ μετά από αυτοψία, κρίθηκαν αυθαίρετες οι κατασκευές των εγκαταστάσεων  που έχουν γίνει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή έγινε από τους κατοίκους 2 πολυκατοικιών που βρίσκονται δίπλα από το πάρκο αυτό. Και οι 19 που την υπογράφουν μένουν σε αυτές τις πολυκατοικίες. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης από την μεριά του μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει επίσημα θέση, αλλά η άποψη του Δημάρχου και των συνεργατών του είναι πως το πάρκο θα συνεχίσει να υπάρχει. Θεωρούν δε το όλο θέμα εκ των ουκ άνευ, αφού το συγκεκριμένο πάρκο λειτουργούσε άτυπα ως πάρκο σκύλων για πολλά χρόνια, χωρίς καμία αντίδραση, ενώ τώρα που έγινε πιο οργανωμένο, περιφράχθηκε και κλείνει τις ώρες κοινή ησυχίας, υπήρξε ξαφνικά αντίδραση κάποιων περιοίκων.

Αντιδράσεις στο διαδίκτυο κατά της προσφυγής

Αμέσως μόλις η είδηση έγινε γνωστή, πολλοί δημότες αντέδρασαν οργισμένα ενάντια στους «19» που έχουν κάνει την προσφυγή. Σε πολλές σελίδες της Νέας Σμύρνης στο Facebook υπάρχουν δεκάδες αρνητικά σχόλια κατά των «19», πολλά από αυτά με βαρύς χαρακτηρισμούς. Κάποιοι μάλιστα κάνουν καλέσματα σε φιλόζωους κατοίκους της περιοχής για συγκέντρωση υπογραφών υπέρ του πάρκου και κατά των «19», ενώ υπάρχουν και απόψεις για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των όσων υπέγραψαν την προσφυγή αυτή.

Παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια που βρήκαμε στο Facebook για το θέμα:

O χώρος στον οποίο βρίσκεται το πάρκο σκύλων, εντός του κόκκινου τετραγώνου στη φωτογραφία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s