ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Αναβάθμιση του Κοινωνικού Φαρμακείου

Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ν. Σμύρνης, υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ν. Σμύρνης και της ΑμΚε (Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας) GIVMED.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου: «Αντικείμενο της συνεργασίας αυτής είναι η κάλυψη μέρους των φαρμακευτικών αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου μέσω δικτύου αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων, που υποστηρίζει η GIVMED. Η όλη διαδικασία αφορά την ανταλλαγή φαρμάκων μεταξύ των Κοινωνικών Φαρμακείων των Δήμων, αλλά και την παραλαβή δωρεών από Φαρμακεία Ιδιωτών».

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Παναγιώτης Γιατζίδης, δήλωσε ότι: «Με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ν. Σμύρνης ωφελείται επιτυγχάνοντας πληρότητα και επάρκεια φαρμακευτικού υλικού προς κάλυψη των αναγκών των πολιτών της Ν. Σμύρνης και μάλιστα με μηδενικό κόστος για το Δήμο Ν. Σμύρνης. Κάθε κουτί φαρμακευτικού προϊόντος θα αξιοποιείται και δεν θα αχρηστεύονται φάρμακα λόγω του ότι παρήλθε η ημερομηνία λήξης τους. Με τον τρόπο αυτό χορηγούνται φάρμακα ακριβώς στους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη και προάγουμε τον κοινωφελή σκοπό του Κοινωνικού Φαρμακείου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s