ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες για την Προσχολική Εκπαίδευση

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Νέας Σμύρνης, καταγγέλλει πολιτικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες, πίσω από το θέμα που έχει προκύψει τελευταία σχετικά με τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα νήπια, στα πλαίσια της Προσχολική Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ & ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης,για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης, αποφάσισε να αξιοποιήσει, εκτός των παραχωρημένων από την πολιτεία προκατασκευασμένων αιθουσών,και μόνιμες σχολικές δομές. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε να αξιοποιηθεί ο Β’ Παιδικός Σταθμός, μεταφέροντας 10 παιδιά σε γειτονικό χώρο, διασφαλίζοντας παράλληλα την εργασιακή συνέχεια των υπαλλήλων του. Με τον τρόπο αυτό προβλέψαμε τη φοίτηση 50 νηπίων και προνηπίων σε μόνιμες σταθερές σχολικές δομές.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31/5/2021 μερίδα Δημοτικών Συμβούλων της πόλης μας έκριναν ότι η κίνηση αυτή δεν είναι αναγκαία.

Με τον τρόπο αυτό στέρησαν δύο μόνιμες σχολικές δομές από 50 οικογένειες συμπολιτών μας. Αποφάσισαν να θυσιάσουν στο βωμό της στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης την ποιοτική από άποψη χώρου εκπαίδευση των νηπίων της πόλης μας για τη σχολική περίοδο 2021-22.

Θεωρούν, ίσως, ότι, «συνδικαλίζοντας», θα φέρουν σε δύσκολη θέση τη Δημοτική Αρχή. Το μόνο που πέτυχαν είναι το σχέδιό μας για χρήση 14 αιθουσών ώστε να καλύψουμε 262 νήπια και προνήπια σε 9 προκατασκευασμένες αίθουσες και 5 μόνιμες σταθερές δομές με Μ.Ο. ανά τμήμα 19 παιδιά, να τροποποιηθεί με την στέρηση δύο σταθερών δομών και τη μεταβολή του Μ.Ο. νηπίων ανά τμήμα σε 22 παιδιά.

Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον στόχο τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν επιθυμούν να τιμωρήσουν τα παιδιά μας. Καλούμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας σε εγρήγορση, να αντισταθούμε σε κάθε μορφή υπονόμευσης της ποιοτικής εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης στην πόλη μας από όπου και αν προέρχεται.

Προτεραιότητά μας παραμένει η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και η αναβάθμιση των σχολικών δομών και όχι η συντεχνιακή τακτοποίηση ημετέρων. Δεχτήκαμε ως ΚΕΔΕ την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το 2018 να γεμίσει τη χώρα με προκατασκευασμένες αίθουσες για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη αποδοχή δεν αποτελεί αδυναμία του Δήμου μας να υποστηρίξει τις θέσεις του και να εγγυηθεί για αξιοπρεπείς και ασφαλείς εγκαταστάσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο αυτό θεσμό. Εμείς έχουμε καταθέσει σχέδιο και πρόγραμμα, ώστε τα επόμενα χρόνια να εξασφαλιστεί η φοίτηση των παιδιών μας σε μόνιμες σταθερές σχολικές δομές.

Βαδίζουμε παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια στο σχεδιασμό αυτό δίνοντας ραντεβού το Σεπτέμβριο στα θρανία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s