Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης για τις αίθουσες προσχολικής αγωγής

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ», εξέδωσε ανακοίνωση για τις νέες αίθουσες της προσχολικής αγωγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:                                         

ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
2,5 μήνες (77 ημέρες) έμειναν μέχρι την 1η Σεπτέμβρη
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ;

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου του 2021.  Απομένουν 2,5 μήνες (77 ημέρες) μέχρι την 1η Σεπτέμβρη που ΕΙΝΑΙ η ημερομηνία έναρξης της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

Θα περιμέναμε, ότι οι γονείς των 820 παιδιών (νηπίων/προνηπίων) που γράφτηκαν φέτος στα νηπιαγωγεία μας, να ξέρουν σε ποιο νηπιαγωγείο θα φοιτήσει το παιδί τους ή έστω να βλέπουν τις εργασίες να προχωρούν!!!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ…

• ΜΟΛΙΣ ξεκίνησε η διαμόρφωση χώρου στην Δέγλερη και στην Μηδείας 2, για να τοποθετηθούν οι 7 (5+2) από τις 9 αίθουσες Προκατ που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με 777.280,32 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με έγκριση από τις 02-06-2020.

• ΔΕΝ υπάρχει καμιά πρόταση για το χώρο που θα τοποθετηθούν οι 2 αίθουσες Προκάτ που απομένουν, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/5 απέρριψε την πρόταση για τοποθέτησή τους στην αυλή του Α Β/Ν Σταθμού.

• ΔΕΝ υπάρχει καμιά πρόταση για την αντικατάσταση των δύο αιθουσών του Β Β/Ν σταθμού, του οποίου η παραχώρηση απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/5.

• ΔΕΝ έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή και η διαμόρφωση του χώρου για τις 3 αίθουσες που ήταν γραφεία του πρώην ΙΕΚ, στη Μηδείας.

• ΔΕΝ αναζητείται καμιά λύση για το σοβαρότατο πρόβλημα της χωροταξικής κατανομής, αφού ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ.  Τα 39 παιδιά που «πλεονάζουν» από το 7ο Νηπιαγωγείο (Κράτητος και Αποστολάκη) μετακινούνται τώρα στη Μηδείας 2 σε απόσταση δηλαδή, περίπου 2 χιλιομέτρων. Τα 41 παιδιά που πλεονάζουν από το 11ο Νηπιαγωγείο (Κιουπετζόγλου 14Α) μετακινούνται πλατεία Δέγλερη (Ευξ. Πόντου και Μεταμορφώσεως και Μετρών), μια απόσταση που είναι πάνω από 1 χιλιόμετρο! Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό!

Απαιτούμε ΑΜΕΣΕΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΡΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s